Čitava Krajina traži “Krajinu”: Nepoznati kupac zgrabio kompletan ovosedmični tiraž


Sedmični list Krajina iz banjalučke štamparije u Bihać stiže četvrtkom uvečer, nakon čega jedan dio ide u uličnu prodaju preko popularnog uličnog prodavača “Zizi-a”, dok se preostali dio distribuira putem kioska i trafika na području Unsko-sanskog kantona, gdje je ovaj list dostupan u ranim jutarnjim satima u petak.

Našu redakciju kontaktiralo je nekoliko čitatelja, iz raznih dijelova Kantona tvrdeći da nigdje ne mogu pronaći ove novine, a odgovor na pitanje željeli su znati iz više razloga.

“Znate li ko je i zašto pokupovao cijelu sedmičnu nakladu Krajine? Da li ste upoznati s tim da je sve novine Krajina pokupovala jedna osoba i koji je razlog tomu? Pitam jer sam cijeli grad pretražila da bi vidjela konkurse za posao, a ono ni u Krupi ni Cazinu nigdje ih nema. Šta je toliko bitno izišlo u njima?”, samo su neka od pitanja upućenih našoj redakciji.

Neki od čitatelja su bili uporniji, pa su i kontaktirali redakciju ovog sedmičnog lista sa istim pitanjem, a odgovor koji su dobili je slijedeći:

“Poštovani čitatelji, pošto su Unsko-sanske novine Krajina, od petka, 26. februara 2016. godine doslovno razgrabljene, obaviještavamo vas da se ne radi ni o kakvoj uroti niti mahinaciji od strane redakcije lista. Naime, prodaja lista se vrši od strane ugovorenih firmi, koji pak preko svoje distributivne mreže vrše prodaju naših novina. Dakle, poduzeće Unsko-sanske novine ne vrše prodaju novina. O razlozima zbog kojih je tiraž prodan ne želimo nagađati, ali odgovorno tvrdimo da prodaju novina ne vršimo mi, već za to ugovorom određene firme. S poštovanjem, Redakcija lista.”

Kolege iz Cazin.net-a kontaktirale su neke od trafika na prodajnim mjestima u Cazinu gdje su dobili slijedeći odgovor:

“Moje prodajno mjesto se otvara u 7:00. Kada sam stigla na posao u 6:45, jedna je osoba već čekala pred objektom, te je tražila novine “Krajina”. Nakon redovne procedure zaprimanja jutarnje štampe, ista osoba pri kupnji je odmah uzela sva izdanja “Krajine” s kojim prodajno mjesto raspolagalo.”

Isti slučaj je sa svim prodajnim mjestima u Cazinu koje je redakcija Cazin.net-a kontaktirala, što otvara mnoga pitanja.

Mnogi čitatelji Krajinu uzimaju zbog konkursa, pa je upravo to jedan od razloga zašto su nas čitatelji kontaktirali sa ovim pitanjem tražeči svoju kopiju Krajine. Kolege sa Cazin.net-a kao razlog rasprodaje naveli su Konkurs za popunu radnih mjesta u Gimnaziji Cazin koji je izašao u današnjem izdanju. Iako ovo vjerovatno nije glavni razlog, smatramo da nije zgoreg radi građana i zainteresiranih lica objaviti i ovaj konkurs.

Kako ABC portal saznaje iz više izvora, vjerovatniji razlog rasprodaje ovosedmičnog tiraža Krajine je objavljeni poziv tj. licitacija za prodaju pokretne i nepokretne imovine preduzeća Krajinaputevi d.d. u stečaju.

Naime, Krajinaputevi d.d. preduzeće u stečaju u četvrtak 03.03.2016. godine (četvrtak) sa početkom u 10:00 sati u Bihaću u Asfaltnoj bazi Lohovo, koja je također u vlasništvu ovog preduzeća, rasprodaje milionsku imovinu po znatno nižim cijenama gdje mogu profitirati svi koji se bave srodnim poslovima, pa je logičnije da u nekom od tih lobija treba tražiti kupca Krajine, koja odavno nije bila čitanija, samo čini se da je ovaj put jedna osoba pročitala cijelokupan tiraž.

Navodno se među imovinom koja je na prodaju nalazi i upravna zgrada u ulici Bedemn, u samom centru Bihaća.

kraj

 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...