Osluškujem lavež kerova i čekam kad će ti lopovi koji su na slobodi doći da me ubiju – kazao je Radoš

Muke čobana Tadije Radoša iz Prozor-Rame, koji je na meti stočarske mafije, nastavljaju se, ali poručuje da će istrajati u borbi za svoje koze.

Kako je već objavljeno, prije dva mjeseca prvo mu je nestalo 18 koza, a nedugo poslije čak 40, čime mu je pričinjena materijalna šteta od oko 10.000 KM.

Slučaj je prijavio tamošnjoj policiji, a budući da nije bilo pomaka u istrazi, odlučio je uzeti stvar u svoje ruke. Dvije koze sam je našao kod jednog čovjeka na području vakufske općine. On mu je kazao da je koze kupio od dvojice muškaraca.

Sve priznali

Sve je priznao, i da su skinuli markice. Dvije koze sam uspio vratiti, za ostale ne znam šta ću. Kolju ih, rade šta hoće – jadao se tada čoban.

Prema njegovim riječima, njegov slučaj se pomakao sa mrtve tačke.

Nakon što ste objavili tekst, došli su policajci, fotografisali – kaže Radoš.

U međuvremenu je saznao da su mu neke od ukradenih koza završile u Kutama u općini Prozor-Rama.

Rekao sam policajcima da ću sam otići po svoje koze. Kažu mi da se ne igram, da će me neko kolcem ubiti. Kod mene je ostalo jare, lako se može dokazati da su to moje koze – rekao je Radoš.

Ponovo je zvao i policajce u vakufskoj općini, ali su mu oni kazali da ne mogu ništa poduzeti, budući da nisu dobili službeni dopis od kolega iz Prozor-Rame.

Ne spavam noćima

Ko tu laže, ko me z*******? Ja od toga živim. Ne spavam noćima. Osluškujem lavež kerova i čekam kad će ti lopovi koji su na slobodi doći da me ubiju – kazao je Radoš.

Budući da je uvidio da je prepušten sebi, odlučio je u subotu u 12 sati organizirati proteste ispred Policijske stanice Prozor-Rama.

Tražit ću odgovore. Pitat ću ih ko je za lopove – zaključio je Radoš, dodajući da ima podršku i drugih poljoprivrednika iz općine Prozor-Rama.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.