Ćoralići: Pokrenuta inicijativa za izgradnju društvenog doma

mojusk.ba

Savjet Mjesne zajednice Ćoralići je na zadnjoj sjednici održanoj 18.05.2017. godine donio odluku pokretanja inicijative za izgradnju Društvenog doma.

Ovaj savjet već duži niz godina održava svoje sastanke u neuslovnim prostorijama, a jedan od najvećih problema ove mjesne zajednice je nedostatak prostorija za ambulantu, te prostorija za matični ured.

Ideja za rješavanje ovih problema i pokretanje ove inicijative postoji već duži niz godina, gdje je na sjednicama Općinskog vijeća sad već bivši vijećnik, a sadašnji predsjednik OO SDA Cazin, Almin dr. Handanagić, isticao da je ovo projekat šireg društvenog značaja, jer mještani ove zajednice nemaju ambulantu prije svega jer ne postoje adekvatne prostorije propisane pozitivnim zakonskim i podzakonskim aktima.

Također je isticao i probleme nedostatka prostorija za RVI, sportske klubove, te sale za održavanje sastanaka u kojoj bi se mogla održavati razna edukativna predavanja iz oblasti poljoprivrede, zdravstva i slično.

– Prva od aktivnosti za realizaciju ovog problema, odnosno projekta, je rješavanje pitanja zemljišta, odnosno dobijanje saglasnosti za korištenje iste od škole i nadležnog ministarstva, te da će sredstava za projekat tražiti prije svega od viših nivoa vlasti, ali vjeruju za će ovaj projekat dobiti podršku kako mještana tako i lokalne samouprave, za ovaj portal izjavio je Samir Hušić, predsjednik ove mjesne zajednice.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...