Predsjednik HDZ-a BiH dodao je kako se ta stranka zalaže za decentraliziranu državu socijalne pravde, jednakih i standardiziranih kolektivnih prava naroda i pojedinačnih prava građana

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović učestvovao je u četvrtak u radu konferencije “Demokršćanske vrijednosti u politici i društvu” u Zagrebu te tom prilikom govorio o demokršćanskim vrijednostima u politici i društvu u Bosni i Hercegovini.

– Demokršćanske vrijednosti ujedno su i korijenske europske vrijednosti i ako zanemarimo njih zanemarili smo sve ono što jesmo i što predstavljamo – kazao je Čović, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Dodao je kako su te vrijednosti danas, više nego ikada prije, na udaru, ugrožene, kako izvana tako iznutra.

– Baštinimo obavezu da stanemo u zaštitu tih vrijednosti koje su po svom značaju univerzalne, dakle globalne bez obzira što se izravno ili neizravno vežu za kršćansko-demokratsko evropsko naslijeđe – naglasio je.

HDZ BiH kao demokršćanska stranaka, dodao je Čović, u specifičnom bosanskohercegovačkom političkom ambijentu svoje djelovanje temelji, između ostalog, na kršćanskoj tradiciji hrvatskog naroda, promičući, čuvajući i unaprjeđujući one vrijednosti koje odražavaju njegov identitet zalažući se da BiH bude demokratska.

– Cilj djelovanja HDZ BiH je osiguranje hrvatske opstojnosti u BiH i očuvanje integriteta hrvatske nacije i hrvatskoga narodnog bića u zajedničkoj državi triju suverenih, ravnopravnih i konstitutivnih naroda na cijelom njenom teritoriju – istaknuo je Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH dodao je kako se ta stranka zalaže za decentraliziranu državu socijalne pravde, jednakih i standardiziranih kolektivnih prava naroda i pojedinačnih prava građana.

– Razumijevanje, praštanje do pomirenja jest put nadilaženja suprotstavljenosti i napetosti među narodima i u Bosni i Hercegovini, i ujedno europski put. Bosna i Hercegovina je jedino moguća kao država tri jednakopravna konstitutivna naroda (Hrvata, Bošnjaka i Srba), u kojoj se jamče ljudska i građanska prava prema najvišim međunarodnim standardima, to su naše vrijednosti za koje se zalažemo u BiH – poručio je Čović, navodi se u priopćenju.

//fokus.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.