Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio je danas ambasadora Slovačke Republike u BiH Martina Kačoa. 

Čović je informirao ambasadora o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, naglasivši kako je rješenje za formiranje vlasti isključivo zajednički dogovor SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH kao demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH, poštujući izborni rezultat. Naglasio je kako su predstavnici hrvatskog naroda u tijelima vlasti nedvojbeno opredijeljeni za Europsku uniju i NATO savez.

Također, Čović se zahvalio na potpori i angažmanu Slovačke u procesu euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine, posebno tokom šestomjesečnog predsjedavanja Slovačke Vijećem Europske unije.

Ambasador Kačo naglasio je kako stanovništvo Bosne i Hercegovine i Slovačke vežu tradicijski duge i prijateljske veze, te je ustvrdio kako vjeruje u europsku budućnost ove dvije zemlje, saopćeno je iz Ureda zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba