Čović: Nije isto kao prije osam ili 12 godina

N1

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović nakon današnjeg satsanka sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom kazao je da će u narednim danima biti sastanak i sa predstavnicima bošnjačkih stranaka.

Čović je izrazio želju da se saradnja dvije stranke nastavi i u budućnosti.

“Pitanje Izbornog zakona kako nikad više ne bi došli u situaciju da jedan narod drugome bira predstanvika. Mislimo da je neustavno, nelegalno, nelegitimno i da nije isto kao prije osam ili 12 godina. Ići ćemo zajedno graditi ove politike. Želimo jačati naše odnose, odnosno ambijent koji bi stvorio mnogo bolju ekonomsku i socijalnu sliku u svim područjima gdje možemo odlučivati. Tražit ćemo partnere sa kojima trebamo napraviti dogovore kako bi se ključna pitanja riješila. Mislim da ćemo iskoristiti sve instrumente koje imamo da riješimo ključna pitanja da u BiH odnos tri konstitutivna naroda bude na načelima Ustava. Dogovorili smo jednu dinamiku narednih susreta naših predstavnika”.

Čović je poručio da će “sigurno ovih dana obaviti razgovore i sa predstavnicima bošnjačkih stranaka”.

“Rezultat izbora je takav da se ne može napraviti vlast bez ova dva parntera. Neki rokovi dolaze i tu se trebamo usuglašavati. Razgovori na ovoj razni nisu obavljeni niti sa jednom bošnjačkom strankom”, naveo je Čović.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...