Bivši italijanski nogometni reprezentativac Danijele de Rosi (Daniele De Rossi, 36) završio je igračku karijeru. De Rosi je nakon samo pola sezone odlučio raskinuti ugovor s argentinskim velikanom Boka juniorsima, a potom je objavio i prekid karijere.

– Moja odluka je konačna. Svi su me pokušavali uvjeriti u suprotno, ali moram se vratiti kući – kazao je De Rosi na oproštajnoj novinarskoj konferenciji u Buenos Airesu. 

Legendarni italijanski veznjak dodao je da ne napušta nogomet zbog povrede, već kako bi više vremena proveo uz porodicu.

– Nedostaje mi porodica. Jednostavno, osjećam potrebu vratiti se svojoj porodici. Naročito mi nedostaje kćerka – dodao je De Rosi, koji je prije odlaska u Argentinu čak 18 godina nosio dres Rome.

Na oproštaju s Buenos Airesom zahvalio je navijačima Boke na podršci koju su mu pružali.

– Ovdje ostavljam dio svog srca, jer niko ne može shvatiti što znači igrati na La Bomboneri i biti u svlačionici Boke. Ovo je jedinstveno iskustvo. Dočekali ste me kao brata i to nikada neću zaboraviti – poručio je Italijan.

De Rosi je u dresu rimske “Vučice”, gdje je bio saigrač našeg Edina Džeke, sakupio 616 nastupa i postigao 63 gola. Za reprezentaciju Italije upisao je 117 nastupa i 21 gol. Najveći uspjeh u karijeri ostvario je 2006. kada je u dresu “Azura” osvojio naslov svjetskog prvaka, prenosi Fena.

– Završavam karijeru, ali sigurno ću ostati u nogometu – dodao je De Rosi.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Čovjek sa 616 nastupa za “Vučicu” završio karijeru / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.