U prošli utorak u 5:55 ujutro u bolnicu Dr. Nélio Mendonça zbog moždanog udara primljena je Dolores Aveiro (65), majka Cristiana Ronalda. Portugalac je odmah doletio u bolnicu u kojoj je, između ostalog, i rođen kako bi bio uz majku. 

Ronaldo back in Madeira – https://t.co/TDd5YqhtxU returns as mother recovers from stroke
The Diario reports that Cristiano Ronaldo arrived back in Madeira on his private jet in order to visit his mother, Dolores Aveiro, who has been hospitalized since last Tuesday at the Dr N… pic.twitter.com/jPQ2zHUrjP

— MadeiraDirect (@madeiradirect) March 9, 2020

Majka je odmah operirana, točnije, podrvrgnuta je kirurškoj intervenciji čišćenja arterija. Radi se o ishemičnom moždanom udaru. Ishemija je stanje u organizmu izazvano prekidom krvotoka u kojem pojedina tkiva ne primaju dovoljnu količinu kisika. Srećom, majka je vrlo dobro podnijela operaciju i izvan je životne opasnosti. 

Pretrage su pokazale da se dobro oporavlja, a Ronaldo bi trebao ostati dva dana uz majku. 

Ronaldo je u svakoj prilili isticao da je majka najvažnija osoba u životu i da je izuzetno vezan uz majku. U veljači prošle godine mama je otkrila da se opet bori s rakom dojke. Tada je operirana u Madridu.

– Borim se za život – rekla je majka Cristiana Ronalda, Dolores Aveiro.

Dolores je prvi rak dojke pobijedila 2007. godine. Dvije godine kasnije, Cristiano je bolnici koja je njegovoj majci spasila život donirao više od 100 tisuća eura. Financirao je gradnju centra za borbu protiv raka u svojoj rodnoj Madeiri.

 

– Ronaldo će vječno biti zahvalan doktorima koji su spasili njegovu majku. Donacijom je želio pokazati koliko cijeni sve što su napravili. Zna koliko rak može biti težak za pacijenta, ali i za čitavu obitelj i htio je napraviti nešto da im olakša – rekao je tada jedan Ronaldov prijatelj.

Iako je prvu borbu dobila, Dolores je zbog raka u Madridu morala operirati drugu dojku. Vijest je objavila samo nekoliko dana nakon 34. rođendana svog sina.

Dolores Aveiro je najvažnija žena u Ronaldovom životu. Uz njega je bila tijekom svih uspona i padova u karijeri, a posebnu mu je podršku pružila kada se našao pod teškim optužbama za silovanje u Las Vegasu. Sudjeluje u svim važnim Cristianovim odlukama, a navodno ni njegove djevojke nisu imale šanse ako ih majka nije odobrila. Godinama se brinula za Ronaldovu djecu, a trenutnu Ronaldovu partnericu i majku njihovo dvoje djece Georginu Rodriguez, voli.

Iako zahvaljujući sinu živi luksuznim životom, odrasla je u siromaštvu. Njezin muž i Ronaldov otac Jose Dinis Aveiro je bio alkoholičar, a Dolores je jednom prilikom priznala da je zbog oskudnih životnih uvjeta (četvero djece je dijelilo jednu sobu), razmišljala i o pobačaju kada je nosila Cristiana. Svoju malu pčelicu, kako ga je u nogometnim počecima zvala od milja.

Cristianov otac bio je ovisnik o alkoholu i Ronaldo nije krio da nisu imali odnos kakav imaju tata i sin. 

– Tata je bio alkoholičar i nije bio otac kakvog sam zamišljao. Volio sam ga najviše, ali nikad nismo imali normalnu konverzaciju, niti smo razgovarali kako roditelji razgovaraju s djecom. Ne znam zašto je pio, nikad mi nije rekao, možda je bio frustriran životom. Želio sam drugačijeg oca, koji će uvijek biti uz mene i cijeniti moja postignuća. No on nije mario – rekao je Ronaldo


Više saznajte na izvornom linku: Dubravko Miličić – Cristiano Ronaldo došao u posjet mami u bolnicu / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.