Iako izgleda kao da je u cvijetu mladosti i da može igrati bar još deset godina, i Cristiano Ronaldo se polako bliži kraju karijere. U veljači će napuniti 35 godina, a napori su postali sve veći. Naravno, Portugalac sve više vremena provodi vježbajući u teretani kako bi to sve mogao podnijeti, ali u jednom trenutku njegovo tijelo ipak više neće podnijeti sve te izazove.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Što nakon nogometa? Pitanje je koje muči mnoge igrače kada završe karijeru. Neki kupuju restorane, dionice, ulažu u sebe, a neki jednostavno uživaju u životu pa vrlo brzo ostanu bez novca. Ronaldo je čovjek koji sve pomno planira, pa tako i svoj život nakon nogometa.

Foto: SATISH KUMAR SUBRAMANI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

– Kada završim igračku karijeru, posvetit ću se studiranju. Volio bih nastaviti sa školovanjem, koje sam morao prekinuti. Želim učiti, doći do odgovora i na brojna pitanja koja koja mi se vrte u glavi. Još jedna stvar koja me fascinira je film. Volio bih se isprobati kao glumac – rekao je napadač Juventusa na sportskoj konferenciji u Dubaiju gdje je primio nagradu ‘globe soccer award’ i to po peti put u karijeri.

Na početku sezone nije bio pravi. Ozljede su ga mučile, a na travnjaku je bio neprimjetan. To se sve promijenilo u prosincu gdje je znatno podignuo svoju formu i počeo igrati onako kako on zna. U Serie A je zabio deset golova u 14 utakmica, a od toga čak šest u prosincu.

Foto: Jonathan Moscrop/Newscom/PIXSELL

Nije ni Ronaldo stroj iako tako izgleda, ali kada možemo očekivati njegov odlazak u mirovinu?

– Nekada su igrači s 30, 32 godine završavali karijere, ali danas ljudi igraju i s 40. Nikad do sad nisam imao lošu sezonu, uvijek sam spreman za nove izazove. Igram s ogromnom željom da pobjeđujem. Onog trenutka kad budem osjetio da tijelo više ne može odgovoriti izazovima na terenu, tada ću se povući – zaključio je Portugalac koji ima u Juventusu ugovor do 2022. godine.

Foto: SATISH KUMAR SUBRAMANI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Nadamo se da će ipak malo pričekati s mirovinom i da ćemo još neko vrijeme uživati u njegovim majstorijama. On i Leo Messi obilježili su ovo desetljeće nevjerojatnim rivalstvom. Naravno, voljeli bi da to potraje, ali moramo biti svjesni da će tome rivalstvu brzo doći kraj…

 

 

Više saznajte na izvornom linku: Zdravko Barišić – Cristiano Ronaldo otkrio: Htio bih postati glumac nakon karijere… / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.