Cristiano Ronaldo postao je vlasnik najskupljeg stana u Lisabonu za koji je izdvojio oko 11 miliona dolara, prenosi GQ. Legendarni fudbaler navodno je kupio zadivljujući stan u lisabonskom kvartu Avenida de Liberdade, blizu mjesta na kojem je odrastao kao dijete. Upravo je tamo, s pogledom na stari dio Lisabona, Ronaldo brusio svoje vještine te upao u oči Sportingu iz Lisabona, prvom profesionalnom klubu za koji je igrao.

Ronaldo je dugo imao prebivalište u svojoj domovini i ima više imanja diljem Portugala i Španije, uključujući kuću za odmor vrijednu milion dolara koju je kupio u Marbelli početkom ove godine.

Stan Cristiana Ronalda - undefined
Foto: Golders and Vanguard Properties

Ronaldo je prethodno posjedovao ljetnikovac u Geresu, ali bio je prisiljen prodati ga nakon što je postao turističko odredište za ljubitelje fudbalera. Sada je u vlasništvu njegovog reprezentativnog suigrača u Portugalu, Pepea.

Stan Cristiana Ronalda - undefined
Foto: Golders and Vanguard Properties

Stan koji je kupio za zamjenu najskuplji je pojedinačni stan ikad prodan u portugalskoj prijestolnici i nije teško vidjeti zašto. Prostire se na oko 290 kvadratnih metara, a uključuje tri spavaće sobe, teretanu, bazen i spa.

Stan Cristiana Ronalda - undefined

 

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Cristiano Ronaldo za stan izdvojio 11 miliona dolara / (azra.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.