Policija uhapsila maloljetnu E. R. iz Rožaja zbog sumnje da se bavila uličnom prodajom droge Arhiv
Crna Gora: Uhapšena djevojčica zbog dilanja heroina

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se Š. R. i E. R. bavili uličnom prodajom opojne droge

Avaz.ba

Službenici beranske i rožajske policije uhapsili su Š. R. (51) i maloljetnu E. R. (14) iz Rožaja zbog sumnje da su se bavili uličnom prodajom droge heroin, saopćila je crnogorska Uprava policije.

Navodi se da su “službenici Jedinice za borbu protiv droge CB Berane i službenici OB Rožaje, postupajući na osnovu operativnih informacija, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Rožajama, izvršili pretrese kuće koju koriste Š. R. (51) i E. R. (14) iz Rožaja, koji su srodnici”, prenosi RTCG.

U saopćenju stoji da su “pretresom maloljetne E. R. policijski službenici pronašli i oduzeli 14 PVC pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin”.

Navodi se da je “pretresom kuće pronađeno još jedno PVC pakovanje sa sadržajem iste materije i 2.000 eura za koje se sumnja da su stečena vršenjem krivičnog djela”.

– Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se Š. R. i E. R. bavili uličnom prodajom opojne droge. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se Š. R. i E. R. uhapse i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivičnu prijavu neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – navodi se u policijskom saopćenju.

(Autor: Avaz)