Nacionalno koordinacijsko tijelo Ministarstva zdravlja Crne Gore donijelo je naredbu o zabrani putovanja na najpogođenija područja i države, kao i ulazak državljana tih zemalja u Crnu Goru, zbog širenja koronavirusa.

Za sada su na popisu Italija, Španija, Južna Koreja, Iran i kineska pokrajina Hubej, a Nacionalno koordinacijsko tijelo navodi da će se lista zemalja mijenjati u skladu s kretanjem epidemiološke situacije.

Odgođene su i sve ekskurzije, izleti i odlazak na edukativne skupove u inozemstvu, dok će se sva sportska događanja odvijati bez prisustva publike. 

Donesena je i odluka o provođenju pooštrene granične kontrole nad putnicima u međunarodnom prometu koji dolaze iz država koje u ovom trenutku imaju registrirane slučajeve, a bez široko uspostavljene lokalne transmisije COVID-19, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja Crne Gore.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Crna Gora zabranila dolaske iz zemalja pogođenih koronavirusom i odlaske u njih / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.