Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak donio je odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Miroslava Vujčića, radnika i predsjednika Sindikalne organizacije Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Razlog je njegovo “gnusno vrijeđanje poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i govora mržnje u javnom prostoru”. Ovaj status objavljen je na Facebooku.

– Nedopustivo je da bilo ko vrijeđa institucije Republike Srpske, a pogotovo ne zaposleni u zajedničkim institucijama. Ljudima koji uz popratne prostakluke, psovke i najgore uvrede, i to još u javnom prostoru, poslanike Narodne skupštine Republike Srpske nazivaju majmunima nije mjesto u institucijama. Ja to neću dozvoliti – naveo je Crnadak.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.