Mirko Filipović (45) svoju je posljednju borbu u karijeri odradio prije godinu dana. Bilo je to protiv Roya Nelsona (43) u Bellatoru, a Mirko je pobijedio odlukom sudaca. A nakon toga, Cro Cop je morao prekinuti karijeru jer mu je svaki novi snažniji udarac u glavu mogao značiti smrt. Prisjetio se toga i Mirko na svom Instagram profilu.

Foto: RK Đakovo

– Prije točno godinu dana odradio sam posljednju borbu u svojoj dugoj karijeri.Nije to bila moja volja već viša sila,ali što je tu je! Tako je moralo biti! Više se ne borim ali i dalje uživam u treninzima ,možda čak i više nego prije. Usprkos 10 operacija,trombozi i disekciji vertebralne arterije(moždani) uspješno sam se oporavio, sjajno se osjećam i sada treniram iz gušta, ne radi ‘moranja’ jer me čeka nastup. I nema ljepšeg osjećaja od onog nakon dobrog treninga! I odličan je osjećaj biti u dobroj formi i osjećati se dobro. A to bez treninga jednostavno ne ide!

VIDEO: SAT VREMENA UŽIVANCIJE

‘Mirko Cro Cop’: Rusi snimili dokumentarac o MMA legendi

– Jutros odradio bicikl sobni, vijaču, šado box par rundi, dobro istezanje i 100 zgibova! Na moju veliku žalost,više ne trčim radi ozlijeđenih i izoperiranih koljena,ali sve nadoknadim kroz vožnju bicikla i preskakanjem vijače jer je to znatno manje opterećenje za koljena.Večeras opet u dvoranu,samo za zagrijavanje radim 100 marinaca pa onda sve ostalo, istezanje, šado, hrvanje, vreća. Sve se može kad se hoće! Trenirajte i bavite se bilo kojim sportom! Fizička neaktivnost se skupo plaća i dovodi do propadanja tijela ali i uma! Zato bavite se sportom – i bez isprika,barem pola sata za sebe i svoje zdravlje se uvijek nađe – napisao je Mirko.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Podsjetimo, Mirko je u ožujku prošle godine objavio kraj karijere nakon što je pretrpio moždani udar.

– Bit ću discipliniran s terapijom, borbe nema više nikad, petorica liječnika došla su mi to reći. Mogu se kockati s koljenom i nečim drugim, ali s mozgom ne – kazao je tada Mirko.

Više saznajte na izvornom linku: Fabijan Hrnčić – Cro Cop se prisjetio svoje posljednje borbe u karijeri / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.