Postoje neke stvari od kojih se naježimo i koje se ne mogu lako opisati, a među njima je himna Lige prvaka. Svatko od nas pjeva na svoj način, ali kada dođe dio ‘The Champioooooooons’, e tu nastane euforija jer ipak je riječ o kultnom i povijesnom natjecanju.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Liga prvaka postoji od 1955. godine, a Uefa se malo dala u istraživanje i objavili su listu najboljih klubova svih vremena u Ligi prvaka. Nije teško pogoditi tko je na prvom mjestu, riječ je naravno o Real Madridu koji je elitno klupsko natjecanje osvojio čak 13 puta. Na drugom mjestu nalazi se Bayern, iza njih Barcelona pa redom United, Juventus, Milan, Liverpool, Benfica, Porto te Ajax koji je 90-ih harao ovim natjecanjem.

Što se tiče klubova iz regije, ‘pobjedu’ je odnijela Crvena zvezda koju su stavili na 22. mjesto obzirom na njihove uspjehe i povijesnu titulu 1991. godine. Hrvatski prvak Dinamo je 30. najbolji klub u povijesti Lige prvaka, a splitski Hajduk je 77. 

Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Rijeka je ipak dobila nešto nižu poziciju, odnosno Uefa ih je stavila na 267. mjesto, a hrvatski velikan NK Zagreb je 363. Cijelu listu možete pogledati ovdje

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Uefa je ljestvicu radila tako da je izračunala učinak klubova u Ligi prvaka obzirom na njihov broj utakmica i pozitivnih rezultata u elitnom klupskom natjecanju. 

 

Više saznajte na izvornom linku: Zdravko Barišić – Crvena zvezda bolja od Hajduka i Dinama, Real najbolji u Europi… / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.