Povodom nastale situacije u vezi sa pandemijom virusa COVID-19, Crveni križ grada Bihaća u suradnji sa Regionalnim odborom “Merhamet” i Javnom kuhinjom “Imaret” vrši pripremu i podjelu toplih obroka socijalno-ugroženoj kategoriji stanovništva.

Aktivnosti koje obuhvataju 33 Mjesne zajednice, od kojih CK grada Bihaća opslužuje 20 MZ sa 450 korisnika, a PD Horizont 180 korisnika, se provode od 06.04. (ponedjeljak) i nastaviti će se svakodnevno.

U ponedjeljak (06.04.) podjeljeno je 410 toplih obroka, a isto tako vršene su usluge obavljanja kupnje i odlaska u poštu za osobe koje nisu u mogućnosti obavljanja iste za sebe.

U utorak (07.04.) podjeljeno je 490 toplih obroka zajedno sa podjelom paketa higijene (390 kom).

“Ovim putem se zahvaljujemo svim našim volonterima koji sudjeluju u aktivnostima podjele hrane, a isto tako i predsjednicima MZ koji nam svakodnevno pomažu da se ove aktivnosti uspješno realizuju”, Crveni križ Bihać.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.