Rijeka Dabar je duga nešto više od 3,5 km, izvire ispod podgrmečkih padina Mrežnice nekoliko kilometara južno od grada Sanskog Mosta, neposredno pored Dabarske pećine a ulijeva se u Sanu u blizini sela Kljevci.

Cijelim tokom rijeka Dabar teče gotovo kroz netaknuti prirodni ambijent, pošteđena je svih vidova „civilizacije“, a uz to je čista, bistra i pitka, te bogata ribom i na taj način predstavlja neprocjenljivo bogatstvo našeg grada ali i cijele zemlje.

foto Begović D.

(inmedia.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.