Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) poručio je demokratima u Nevadi, koji glasaju za kandidate te stranke na predsjedničkim izborima, da se paze “Rusije, Rusije, Rusije”.

Tramp je na taj način ironično prokomentirao pisanje medija da Moskva navodno pokušava pomoći kandidatu za demokratsku nominaciju na predsjedničkim izborima u SAD Berniju Sandersu (Bernie) u njegovoj kampanji.

– Demokrati u Velikoj državi Nevada (koju ću, zbog ekonomije, radnih mjesta, vojske i veterana, osvojiti u novembru), pazite se Rusije, Rusije, Rusije – naveo je Tramp na Twitteru.

Izvor iz Kongresa potvrdio je da su zvaničnici obavještajnih službi obavijestili članove Kongresa da se Rusija, prema svemu sudeći, bavi kampanjom dezinformacija i propagande da bi ojačala kandidature i Sandersa i Trampa 2020.

Isti izvor, međutim, upozorava da su ti zaključci samo preliminarni.

Kremlj je ranije u petak demantirao da se Rusija miješa u izbore 2020. u pokušaju da poboljša Trampove šanse za reizbor, poslije izvještaja da su američki obavještajci upozorili Kongresa da postoji nova prijetnja izborima.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Čuvajte se Rusije, Rusije, Rusije / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.