Glumica Jasna Ornela Bery, otkako su uvedene mjere zabrane kretanja, nije napustila svoj dom.

Izolaciju shvata ozbiljno i poručuje da je veoma disciplinirana, a vrijeme, kojeg sada imamo na pretek, kaže da trebamo iskoristiti da radimo sve one stvari za koje nismo stizali.

– Ja sam u izolaciji jer shvatam da je to jedan način da, čuvajući sebe, čuvam i druge. Uopće ne razumijem ljude koji ne mogu da se iskontrolišu i disciplinuju. Toliko toga ima što nisu uspjeli dok rade, da se posvete djeci i porodici, da pročitaju knjige – kazala je Bery.

Kaže da joj u izolaci ništa ne nedostaje, jedino još vremena da obavi one stvari koje je godinama odgađala.

– Nedostaje mi više od 24 sata da sve stvari dovedem u red. Nisam imala vremena dok mi traje radni dan i sada to sebi priuštim. Meni nijednog jedinog trenutka nije dosadno. Da nije u pitanju to što jeste, ovo dodatno vrijeme mi je kao poklon došlo. Sada imamo vremena da se vratimo pravim vrijednostima i da nešto naučimo, da budemo ljudi. Priroda ili Bog nam uzvraća – poručuje Bery.

A prave vrijednosti su nam oni najbliži, ističe glumica.

– Mi mali obični ljudi koji smo zaboravili koliko znače komšija i porodica. Svi smo se izgubili, uvijek trčimo negdje, prva ja. To vas melje. Da biste opstali, morate ići ukorak s vremenom, a sada se možemo odmoriti – govori Bery.

Kada je riječ o poslu, nedostaju joj predstave.

– Nedostaje mi da igram predstave. Imala sam mnogo zakazanih igranja, a na kraju krajeva to je moj kruh i izvor prihoda – ističe Bery.

Glumica kaže da ne zna šta će prvo uraditi kada prođe pandemija koronavirusa, a jedno je sigurno – vratit će se svom poslu koji toliko voli.

– Činim sve one stvari koje ću i ubuduće činiti. Vratit ću se svom poslu i dati sebe u potpunosti, kao i uvijek. Ali očekujem da će ljude koji nisu bili pozitivnog stava do sada, ovo nekako razdrmati bar malo – rekla je glumica.

U svemu ima samo jednu brigu i to je ona za njenu porodicu. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Čuvajući sebe, čuvam i druge / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.