Cvijanović poručila da je Srbija uzdanica RS-u, Vučić joj poklonio buket ruža

Klix.ba

Predsjednikca Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na početku sastanka u Beogradu, za svijest koju pokazuje prema važnosti opstanka Republike Srpske, te poručila da će u njoj imati dobrog saradnika.
“Imat ćete dobrog saradnika u meni. Umijem da cijenim zajedničke vrijednosti i trudit ću se da uvijek zajedno radimo gdje god je to moguće. Razumijem opterećenje koje nosi BiH, ali isto tako svi sa dužnom pažnjom treba da se ophodimo prema jednoj takvoj situaciji”, rekla je Cvijanović, prenosi RTRS.

Ona je istakla da nju interesuje stabilnost Republike Srpske i prosperitet i napomenula da zna da je potrebno da se uloži dosta napora ne samo u izgradnji infrastrukture i popravljanju ekonomske situacije, nego i da se mora raditi i na demografskoj obnovi, jačanju nacionalne svijesti.

Cvijanović je istakla da ona i građani RS-a vide Srbiju kao uzdanicu i najjači oslonac.

Ona je istakla da je Vučić pomogao RS-u u ključnom momentu, i da, kao neko ko je vodio vladu u teškim vremenima, nikad neće prestati da cijeni to što je Vučić omogućio finansijsku podršku Republici Srpskoj, što je za Republiku Srpsku značilo spas.

“Beskrajno sam Vam zahvalna na tome i želim zahvaliti u ime građana na svim divnim projektima koje ste realizovali u Republici Srpskoj. Vi ste u ime Srbije i njenog naroda, istog naroda i bratskih veza, ostavili neizbrisiv trag tamo. Ljudi s ponosom pominju i Vaše ime i vaše institucije i projekte koje ste tamo realizovali, kao što znate dosta njih nosi upravo i naziv Srbija”, navela je Cvijanović.

Ona je poručila da je spremna da sprovodi reforme i najavila pokretanje nacionalnog programa obnove Republike Srpske te poručila da će cijeniti svaku podršku, te da ne sumnja da će doći i od Vučića i od institucija Srbije.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...