Koliko ispuštate puno gasova dnevno, to može ukazivati na određene probleme. Zato to nemojte zanemarivati.

Normalno je da ispuštamo gasove, ali ako su oni učestali i vrlo neprijatnog mirisa nego inače, to može značiti da je vaš organizam pun toksina.

To znači da su prisutne i neke bakterije.  Zbog toga trebate promijeniti način ishrane.Zdravo se hraniti, jesti više voća i povrća, te smanjiti unos šećera.

Smatra se da je normalno da gasove ispustite 10 puta dnevno, a više od toga može ukazivati na ovakav problem. Zato promijenite način ishrane i biće bolje. Tako ćete očistiti svoj organizam od bakterija i toksina.

Nadamo se da vam je ovaj članak bio od koristi, a za više korisnog sadržaja ostanite uz našu web stranicu svaki dan, te podijelite sa vašim prijateljima i rodbinom.

Mame konačno priznale: Više vole najmlađe dijete

Pitajte mamu i tatu jeste li im draži vi ili vaša braća i sestre i zasigurno će reći da ste im svi jednako dragi.

Posljednje provedeno istraživanje pokazuje da lažu.

Iako to ne žele otvoreno priznati, većina roditelja ima dijete koje im je draže. Na online forumu Mumsnet provedeno je istraživanje 1000 majki, a njih više od polovice je pod okriljem anonimnosti priznalo da im je draže najmlađe dijete. Samo četvrtina majki priznala je da im je draže prvorođeno dijete.

Ono što je većina majki navela kao razlog veće ljubavi prema najmlađem djetetu jest to što je “prvo dijete teže i zahtjevnije”. Stručnjaci pak upozoravaju da se majke ne trebaju osjećati loše jer imaju različite osjećaje prema djeci.

“Favoriziranje djece je jedan od posljednjih tabua i može izazvati krivnju, pa je važno naglasiti da je riječ o čestoj pojavi i nije užasno”, rekla je Justine Roberts, osnivačica Gransneta.

Prije ovog istraživanja provedeno je još jedno u kojem su majke rekle da od njihove djece, najmlađe bi najvjerojatnije reklo da joj je najdraže. Samo petina djece misli da nema favoriziranja u njihovoj obitelji. Isto istraživanje pokazalo je i da su prvorođena djeca više vezana uz majku pa se čak i u odrasloj dobi više druže s njom. To potvrđuju i majke, koje misle da imaju najviše zajedničkih interesa s najstarijim djetetom.

Čini se da ima istine i u postojanju “sindroma srednjeg djeteta”, onog koje dobiva najmanje pažnje majke, no istraživači misle da ga izazivaju sama djeca koja se najmanje oslanjaju na svoje majke čak i u odrasloj dobi.

“Majke se jako brinu oko svega s prvim djetetom, a kad stignu ostala djeca opuštenije su jer su već iskusile sve loše i dobro. Mlađa djeca uče na greškama starije pa su zbog toga manja briga za svoje majke”, zaključio je voditelj istraživanja Aoife Davey.

Snimak koji će vam uljepšati dan: Bihaćka lavica Dalal Omerović vam šalje pusu! (VIDEO)

Na Facebook stranici “Za Dalal” objavljen je novi presjek stanja malene Dalal Omerović iz Bihaća, jednogodišnje djevojčice oboljele od najtežeg oblika leukemije:

Dragi nasi prijatelji, zelimo s Vama da podjelimo nama lijepu vijest. Bio je danas jedan profesor kod roditelja od Dalal. Rekao je da su dobri nalazi punkcija i da, posto su i prethodni bili dobri, postoji mogucnost da nece morati raditi transplantaciju. Kad se sad oporavi od ovog petog ciklusa, pocet ce sa terapijom koja traje godinu (da pije lijekove svaki dan, a cetiri dana mjesecno da u bolnici prima th).  Opet ce imati detaljniji razgovor kad nadju prevodioca, posto imaju jos nekih pitanja.  Znaci transplantacija nije definitivno odbacena, tako kaze. Ali za sada nece i ako nalazi budu i dalje dobri, nece. Ali ako se sta ne daj Boze pogorsa, ona ce morati transplantacija.Znaci sve je na nasoj mrvici kako ce dobro reagovati na naredne terapije i kako ce se nalazi pokazati. Mi se uzdamo u dragog Boga i snagu nase Dalal i vjerujemo samo u najbolje i ako Bog da njeno potpuno ozdravljenje nakon svih terapija.

 

VIDEO PRINCEZE DALAL POGLEDAJTE – OVDJE!

 

Par se prestravio nakon saznanja da ih neko prati na putu oko svijeta! (FOTO)

 

Jack Morris i Lauren Bullen poznati su instagram fotografi koji bilježe svoje predivne avanture i dijele ih s ljudima iz cijelog svijeta.

Ali, neko od njihovih pratitelja svoj je posao shvatio preozbiljno.

Dvoje ljudi prati ih gdje god krenuli, a dokaz za to su fotografije koje su identične njihovima. Sve ljude zanima radi li se o neslanoj šali ili netko ima ozbiljnih problema.  Šta vi mislite?

put-oko-svijeta

 

Ove djevojke su zaista prelijepe: Morate ih zapratiti na Instagramu (FOTO)

Ove djevojke su zaista prelijepe.

Pogledajte njihove fotografije i zaključit ćete zašto ih jednostavno morate zapratiti na Inastagramu.

Emily Sears

 Abigail Ratchford

Alice Peneaca

 

Anna Nyström

 

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.