IZBORNIK reprezentacije Hrvatske obraća se novinarima dan nakon pobjede nad Mađarskom (3:0) na Poljudu i dva dana prije utakmice kod Walesa, također u kvalifikacijama za Euro.

Hrvatska je uvjerljivim trijumfom protiv Mađarske izborila komfornu situaciju u završnici kvalifikacija. Pobjedom kod idućeg suparnika osigurala bi Euro idućeg ljeta. Očekuje se da će izbornik u Cardiffu promijeniti par igrača iz prve momčadi u odnosu na jučerašnji meč.

Dojmovi o utakmici nakon (ne)prospavane noći?

“Mi smo Mađare natjerali na greške, krenuli smo s visokim presingom i dobrom kontrolom lopte. U drugom poluvremenu igrači su skinuli nogu s gasa iako to nije bio dogovor. Čuvali smo se za iduću utakmicu i veseli me da nastavljamo niz dobrih igara.”

“Brozović nam je bitna karika u igri zbog čega mi je žao da smo ostali bez njega za iduću utakmicu. Njegova mirnoća i pretrčani kilometri su nam ključni i morat ćemo mu naći zamjenu. Bradarića smo pozvali kao logičnu zamjenu jer je zadnji vezni. Drago mi je da je našao klub i da igra u Hajduku.”

“Wales igra bez Ramseya i Brooksa, a njihova najveća kvaliteta je kontra i polukontra”. 

“U Cardiff idemo pobijediti. Hrvatska nema pravo u nijednu utakmicu ući igrajući na remi. Ja ne mogu ovim igračima koje imam na raspolaganju reći: Idemo na bod. Nama je cilj Euro. Pa sad, ili u nedjelju ili 16. studenog, na kraju kvalifikacija.”

“Rakitić i Rebić su dokazali da su zaslužili moje povjerenje. Nisu u ritmu, ne igraju, ali kada sam odlučivao o sastavu, rukovodio sam se njihovom kvalitetom. Petković je napadač, centarfor kakvog je Hrvatska dugo čekala. Vlašić i Brekalo su igrali manje nego što sam mislio, ali oni će biti nositelji igre Hrvatske u godinama koje dolaze. Rukovodio sam se time i da će mi dvojica potonjih ako uđu s klupe dati veći doprinos nego da tako uvedem Rakitića i Rebića.”

“Čim bude prva prilika moramo opet igrati u Splitu, koji je bio zapostavljen. Tko ne bi poželio opet igrati u ovakvom ambijentu? Dok sam na ovoj poziciji svim silama ću se truditi da igramo u Splitu.”

“Pročitao sam negdje da su igrači u svlačionici govorili kako i zadnju domaću utakmicu protiv Slovačke žele igrati u Splitu. Ako je to došlo iz svlačionice, onda imamo problem”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Cardiffu nas čeka loše vrijeme i težak teren, ali to nam ne može biti isprika. Nakon kiksa u Azerbajdžanu, gdje smo uzeli samo bod (1:1) govorilo se i pisalo da je za to razlog viroza. Ali mislim da smo mi tamo morali pobijediti s virozom ili bez nje.”

“Moje šetanje uz aut-crtu i namrgođeni pogled bili su predstava, bio sam oduševljen.”

“Igrači su bili nabrijani i napaljeni i moram priznati, impresionorani ambijentom. Oni na klupi su pjevali zajedno s navijačima. I sam sebe sam ulovio, iako ne znam pjevati, kako pjevam s tribinama. Ovakva atmosfera kakva je jučer bila na Poljudu je nezaboravna.”

“Šuker je bio nasmijan, sretan i bio je velika podrška.”

“Bila je.”

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr