Lijep je završiti sezonu pobjedom. Igralo smo dosta dobro i bilo je jako puno dobrih stvari. Dali smo šansu svim igračima, rekao je Zlatko Dalić za Novu TV nakon pobjede nad Gruzijom u Puli.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Naši reprezentativci su igrali jako dobro, ali utakmicu su zasjenile dvije ozljede nakon čega smo utakmicu završili s devet igrača. Nikola Vlašić i Josip Juranović su se ozlijedili.

KAKO SU IGRALI

Kad su Kovačić i Perišić upalili ‘turbo’ Gruziji nije bilo pomoći!

– Žao mi je zbog ozljeda Josipa Juranovića i Nikole Vlašića, nadam se da će moći igrati za klubove ovaj vikend. Vlašić je dobio udarac u nogu, a Juranović je imao bol u mišiću. Bilo je jako klizavo na kraju što je opasno za igrače – rekao je Zlatko Dalić koji baš nije bio zadovoljan posjetom na Aldo Drosini. 

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

– Bila je dobra atmosfera, ali možda je moralo biti više ljudi. Moramo biti sretni ovim mini ciklusom. Perišić i Rebić su igrali svih 90 minuta zbog manjka minutaže u klubovima. Ante je igrao jako dobro, baš Rebićevski i želim ga takvog. Perke isto tako. Morali smo im dati što više minuta jer im treba. Napravili smo svoj cilj i izborili smo Euro. Sada kreću pripreme. Opet nas nema par mjeseci.

DOJMOVI NAKON UTAKMICE

Škorić: Pa nisam blesav, znam da se moram izboriti za Euro

Zlatko Dalić je u ovom ciklusu koristio jako puno mladih igrača što je pozitivno jer smo stvorili bazu za budućnost. Imamo puno više opcija na svim pozicijama nego što smo to imali prije, a to znači da će konkurencija biti žešća.

– Moramo biti jako zadovoljni jer smo dobili širok izbor igrača i vidjet ćemo tko ce biti u toj konkurenciji. Svi se trude i svi žele, vidjet ćemo na kraju. Nema želja za ždrijeb, ako želimo nešto napraviti, mi moramo htjeti svakog pobijediti – rekao je Dalić, a onda je otvorio bolnu temu o golmanima. 

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Lovre Kalinić je danas krenuo u prvih 11, ali žestoko je kiksao kod gruzijskog gola kada mu je lopta prošla kroz ruke. izbornik kaže kako više neće tolerirati manjak minutaže u klubovima, a upravo s tim se bore i Simon Sluga i Kalinić koji su rezerve Dominiku Livakoviću.

KOMENTAR

Trebaju li nam doista ovakve utakmice? Niksi, drži se…

– Meni je žao što je Kalinić kiksao kod gola. Meni je jako žao. Golmani moraju imati minutažu ako žele biti u konkurenciji za Europsko prvenstvo. Mi nemamo baš neki bogati izbor golmana vani – kazao je Dalić.

Izvor: Zdravko Barišić / 24sata.hr