U HRT-ovoj dokumentarnoj seriji “Junaci našeg doba”, prisjećanju na podvig hrvatske reprezentacije na SP-u u Rusiji, Zlatko Dalić otkrio je detalje iz svog djetinjstva koje je proveo u rodnom Livnu.

“Moj otac Ivan bio je veliki hajdukovac, s biciklom je išao na utakmice u Split preko Dinare. To je bila strast kakva se rijetko viđa. Stariji brat Miran bio je, pak, dinamovac. On mi je izabrao ime, bio je deset godina stariji. Dobio sam ime po vrataru Dinama Zlatku Škoriću. Bila je dilema – Slaven Zambata ili Zlatko Škorić”, otkrio je Dalić koji se uz starijeg brata navukao na nogomet.

“Miran je bio dosta bolji od mene, ali možda nije imao moju upornost. Bio sam napadač, brzo sam se probio do reprezentacije BiH, a onda su me prepoznali u Splitu. Nisam bio vrhunski igrač, ali sam bio zahvalan klupski radnik, uporan, agresivan i discipliniran. To su bile moje kvalitete, ali nije bilo dovoljno da postanem vrhunski i napravim karijeru u Hajduku, Dinamu i reprezentaciji”, ispričao je Dalić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj epizodi serije o mladom Zlatku govorio je i njegov suigrač iz juniora Hajduka Igor Štimac.

“Došao je nekoliko mjeseci prije mene, zajedno smo igrali pod Špacom, kasnije pod Krešićem. Bili smo sjajna generacija kadeta i juniora, juniorski prvaci Jugoslavije i finalisti Kupa bivše države. Istog dana potpisali smo prvi profesionalno ugovor za Hajduk, s nama je bio Ante Miše. Dalić je bio igrač na kojeg ste se mogli osloniti, nije griješio, bio je siguran s loptom u nogama. Nosio je osmicu na leđima i lijepo je proigravao. Ne bih se složio s njim kada kaže da nije bio baš dobar igrač, nagledao sam se u Dinamu i Hajduku puno gorih”, ispričao je Štimac o aktualnom izborniku Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Dalić: Otac je biciklom preko Dinare dolazio na Hajduk, a ime sam dobio po dinamovcu / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.