HNS još nije objavio nikakve detalje o pripremnim utakmicama za Europsko prvenstvo iduće godine. Hrvatska reprezentacija odlično poznaje suparnike iz skupine (Engleska, Češka, plus pobjednik mini-turnira Lige nacija, odnosno još jedna poznata reprezentacija iz euro zone) i Savez može puno opuštenije dogovarati protivnike nego pred SP u Rusiji kada se trebalo spremiti za afričke i južno-američke ekipe. Reprezentacija Zlatka Dalića prije pohoda u Rusiji odradila je četiri utakmice – u Americi je nastupala protiv Perua i Meksika, a pred sam turnir u lipnju protiv Brazila u Liverpoolu i Senegala u Osijeku.

Pred Europsko prvenstvo 2020. godine za očekivati je da će Hrvatska opet igrati četiri prijateljska ogleda. Prvi otvoreni termini su u ožujku, a američka turneja opet se spominje kao jedna od opcija. Izbornik Zlatko Dalić nije pod pritiskom izbora suparnika i moguće je da će reprezentaciju odvesti na gostovanje u arapski svijet. HNS bi vrhunski zaradio, a Dalić bi se odužio prijateljima iz Saudijske Arabije i Emirata, gdje je proveo veći dio karijere i osigurao egzistenciju. Otišao je na poziv HNS-a prije SP-a, ali posjećuje bivše klubove i partnere kad mu obveze dopuste.

 

Šuker želi Ruse 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ždrijeba skupina za Euro u Bukureštu Dalić je odletio za Rijad, a nastavit će za Dubai koji je uz Dohu potencijalni domaćin za gostovanje Hrvatske, a reprezentacija Belgije spominje se kao mogući protivnik ili barem reprezentacija tog ranga. Dalić, Modrić i kompanija na arapskom poluotoku uživaju golemu popularnost.

Drugi termin za prijateljske utakmice u ožujku primamljiv je Davoru Šukeru, fiktivnom predsjedniku HNS-a, zbog ideje revanša s Rusima u Sočiju, no ta informacija zasad nema službenih temelja. Rusi imaju utakmicu s Moldavijom 31. ožujka, no slobodan je termin pet dana ranije. HNS će uskoro objaviti planove za prvi dio iduće godine, Izvršni odbor Saveza sastaje se za šest dana. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Dalić vodi Hrvatsku na arapski poluotok, reprezentacija u Dohi ili Dubaiju? / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.