Dalida Burzić otvoreno o istrazi u slučaju tragedije Mahira Rakovca: Obdukcija je završena, a istina će se znati…


Prije osam godina bila je sudija u slučaju podizanja optužnice za ubistvo Denisa Mrnjavca, a danas je maksimalno angažovana na razotkrivanju istine o tragediji Mahira Rakovca

Glavna tužiteljica u Tužilaštvu Kantona Sarajevo Dalida Burzić gostovala je u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića i otvoreno govorila o radu Tužilaštva na čijem se čelu nalazi.

Prije osam godina bila je sudija u slučaju podizanja optužnice za ubistvo Denisa Mrnjavca, a danas je maksimalno angažovana na razotkrivanju istine o tragediji Mahira Rakovca i sumnji na vršnjačko nasilje u školi koju je nekad pohađao.

Ponovila je da je tokom istrage ispitano više od 90 svjedoka u proteklih mjesec dana, da su prikupljeni brojni dokazi u Sarajevskom i Tuzlanskom kantonu, da je završena obdukcija te ustvrdila da će istinu o tragediji 14-godišnjeg dječaka javnost znati do kraja ovog mjeseca.

Tužiteljica Burzić za Face TV govorila je i o slučaju GRAS, koji je bio arhiviran, a sada ponovo aktiviran, pojasnila je zašto se na slobodu, gotovo u pravilu, puštaju optuženi za privredni kriminal, zašto je i kako obustavljena istraga u predmetu ‘Reket’, te kakav se postupak vodi u slučaju ‘Talgo vozovi’…

Pogledajte cijeli razgovor…0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...