Nije mogao biti svjestan što se događa kada su roditelji sa njim u naručju spašavali glavu u razorenom Vukovaru. Damir Kreilach (30) odrastao je u prognanstvu u Opatiji. Odrastao u čovjeka na ponos obitelji i svih najmilijih.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Zavolio je nogomet, postao ljubimac riječkih pa onda berlinskih i danas američkih navijača. Zasnovao je svoju obitelj, Armada mu kad god stigne na Rujevicu skandira ‘Jedan od nas!’, u Salt Lake Cityju ga obožavaju, a u Berlinu su mu posvetili cijeli jedan dan.

Damir-Day, za ljudinu Kreilacha! U Rijeci je igrao od prvih nogometnih koraka do 2013. Slijedilo je pet godina u Union Berlinu, a od 2018. je u američkom MLS-u i nosi dres Reala, iz Salt Lake Cityja (Utah).

Nećete, ne možete naći čovjeka koji će o Damiru reći i jednu ružnu riječ. Takvih je ljudi jako malo, Kreilach je jedan od njih. U svakom dresu izgaranje do kraja, na svakom koraku korektnost, poštenje i naporan rad. Iznad ogovaranja, iznad stavljanja novca prije ljudi.

U Americi je postao napadač, zabija golove za ESPN-ove špice. U Berlinu je kao stranac bio kapetan jer su posebni navijači prepoznali posebnog sportaša i čovjeka.

WEIHNACHTSSINGEN

Union Berlin: Tradicija živi i na ovaj Božić… Prvi u Bundesligi!

Pa je u danima kada nogometa nema ni na stadionima, ni na TV ekranima 1. FC Union Berlin svojim vjernim fanovima poklonio cijeli jedan dan posvećen Damiru na klupskoj televiziji. Sjećanje na dan kad je došao u klub, intervjui nakon utakmica i emotivni pozdrav kad se nakon pola desetljeća preselio preko Atlantika.

Od razrušenog Vukovara preko divote Kvarnera i svjetala njemačke metropole do američke nogometne priče… Damir Kreilach. U bilo kojem klubu, na bilo kojem kontinentu: sportaš i čovjek – uzor.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – ‘Damir day’: Ljudini Kreilachu Union Berlin posvetio cijeli dan / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.