Damir Šabić Fazla je muzičar i pjevač i jedan od onih koji žive u dijaspori, a koji pokušava da nađe svoje mjesto na estradi. Damir ima veliku podršku starog estradnog vuka, popularnog Kemala Malovčića. Obojica žive u Beču pa se druže kako poslovno isto tako i privatno.

Kada je nedavno u javnosti „procurio“ snimak sa jednog Kemalovog nastupa na kojem zarađeni bakšiš stavlja sebi u džep, pa su ga poslije toga mnogi osudili, Fazla je imao potrebu da sve to objasni:

-To je bilo na nastupu u Ausburgu, i ja sam tu večer svirao kalvijature, dakle bio Kemalova muzička pratnja. Ja sam vidio šta radi, jer to je moja i njegova interna zezancija. Vidio je Kemo i da ga snimaju, pa je meni kasnije rekao: “Vidjet ćeš kada za par dana sve eksplodira u javnosti zbog tog snimka“. Tako se zaista i desilo. Ali, Kemala sve to ne dotiče, a olajavaju ga ljudi koji sa njim u životu kafu nisu popili, ili pjevači koji dok žive nikada neće imati karijeru kao on. Kemal uvijek bakšiš podjeli sa mnom, pa je tako bilo i tu večer. Nikada, ali zaista nikada nisam sa Kemalom bio u minusu. On uvijek meni kaže, kako je imam porodicu, malu djecu i da se ja nikada ne smijem vratiti sa puta bez dnevnice – rekao nam je Fazla.

Nedavno su se Kemo i Fazla sastali na jednoj kućnoj zabavi, stavili fesove na glavu, uzeli saz, zavirali i zapjevali.

-Ja sam zaista privilegovan što se tiče Kemala Malovčića, jer ga poznajem i kad je na bini i kad je u kućnoj atmosferi. Tako je opušten, veseo, i uvijek napravi odlično raspoloženje.

Damir uskoro snima opet jednu novu pjesmu, a bit će to kod Mileta Basa, nekadašnjeg frontmena „Južnog vetara“, a koji je uveliko zaslužan za karijeru Kemala Malovčića.

Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba