Arminu Gaziću danas će biti klanjana dženaza-namaz u njegovoj rodnoj Zenici, u džematu Pehare poslije ikindije namaza. Bit će ukopan na mjesnom mezarju.

Ovaj 30-godišnjak je prije dva dana nastradao u nesreći koja se dogodila nizvodno od Bunskih kanala na Neretvi, a smatran je jednim najboljih bh. alpinista te je izvojevao brojne podvige u svijetu alpinizma.

Nakon prevrtanja dva kajaka u Neretvi, nije uspio se spasiti. Nažalost, nakon nekoliko sati potrage, Arminovo tijelo je pronađeno na mjestu gdje je voda prikovala kajak za stijenu.

Sa njim u kajaku su bili Amela Ivković-O’Reilly i Edin Vreto, ali oni su se, na svu sreću, uspjeli izvući.

Mnogi su se putem društvenih mreža opraštali od Armina. Kažu kako je bio, ne samo jedan od najboljih sportista, već i veliki čovjek. A njegov osmijeh zaboraviti neće.

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.