Danas konstituirajuća sjednica Skupštine Kantona Sarajevo

Klix.ba

Ovjera mandata osobama koje su dobile poslanički mandat u Skupštini Kantona Sarajevo prva je točka dnevnog reda sjednice koja je zakazana za danas, kao i konstituisanje klubova naroda i kluba Ostalih u toj skupštini.

Na dnevnom redu je potvrđivanje prijedloga kandidata za izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg, Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja te izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Stranka demokratske akcije je u Skupštini osvojila deset mandata, Narod i pravda šest, Naša stranka pet, Socijaldemokratska partija i Savez za bolju budućnost po četiri, Demokratska fronta tri, Nezavisna bosanskohercegovačka lista dva te BOSS – Bosanska stranka jedan mandat.

Predstavnici šest političkih stranaka, Naša stranka (NS), Socijaldemokratska partija BiH (SDP), Demokratska fronta (DF), Savez za bolju budućnost (SBB) i Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) i Narod i Pravda (NiP) su početkom sedmice održale sastanak te izrazile opredjeljenje za formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo.

Izvor: Klix.ba0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...