Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo na sastanku zakazanom za danas u Istočnom Sarajevu razgovaraće o ekshumaciji nestalih lica srpske nacionalnosti na području Sarajeva, te o saznanjima o posmrtnim ostacima.

Tema sastanka biće i “sudbina” apelacija koje su porodice predavale Ustavnom sudu BiH, a ovaj sud ih proslijeđivao Tužilaštvu BiH, saopšteno je iz ove organizacije.

Na sastanak su pozvani predstavnici Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Tužilaštva BiH, Međunarodne komisije za nestala lica, te članovi porodica.

Poziv je upućen i članu Kolegijuma Instituta za nestale osobe BiH Nikoli Perišiću, te predstavnicima Područne kancelarije ovog instituta u Istočnom Sarajevu Srpku Batiniću i Zdenku Mitroviću.

Sastanak će biti održan u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, sa početkom u 11 časova.

Izvor: BHRT

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.