Danas počinje 5. Dječiji sajam u Sarajevu

Biscani.net

U sarajevskoj Skenderiji danas počinje 5. Dječiji sajam, koji će trajati do nedjelje (16. do 18. novembar). Sajam će biti otvoren svečanom ceremonijom u 13:00 sati, koju će uz organizatore i pokrovitelje predvoditi g. Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva i kantonalni ministar kulture i sporta Mirvad Kurić. Nakon zvaničnog otvaranja sve je spremno za trodnevnu zabavu i nezaboravno druženje u dvorani Mirza Delibašić.

S obzirom da Dječiji sajam proslavlja 5. rođendan za sve posjetitelje priprema mnoštvo poklona i iznenađenja, a organizatori najavljuju najveću i najbolju zabavu do sada.
Tako će ove godine Sajam po prvi put, a u saradnji sa Sunnylandom, omogućiti posjetiteljima besplatno klizanje na modernoj ledenoj plohi, što će ujedno biti i zvanično otvaranje sezone klizanja u Sarajevu. Mališane svakodnevo u terminu od 11 do 15h očekuje druženje sa maskotama Mickey, Minnie, zatim sa omiljenim likovima Annom i Elsom, te popularnim Patrolnim šapama. Za sve one koji nemaju klizaljke nema bojazni, jer je za zainteresovane obezbijeđeno i iznajmljivanje po simboličnoj cijeni.

Uz nastupe mališana na centralnoj bini, njih čak 1300 ove godine, koje ponovno predvodi JU “Djeca Sarajeva”, ali kojima se pridružuju i brojni drugi poput poznate Basics škole muzike, Princess krofni, ali i djeca iz drugih gradova, zatim atraktivnu sportsku arenu sa takmičenjima djece u različitim sportskim disciplinama, brojne edukativne radionice i kreativne igraonice, Dječiji sajam ove godine poklanja više nego ikada! Zahvaljujući saradnji sa Dukatom sajam će ove godine nekoga obradovati sa godišnjom zalihom mlijeka pod sloganom 365 litara za 365 dana.
Tu poklonima nije kraj. Dječiji sajam i firma Planjax ove godine poklanjaju 3000 slikovnica mališanima koji posjete sajam, dok Grad Sarajevo nagrađuje deset najboljih crteža popularne maskote EYOF-a – veselog Grudvija – besplatnom vožnjom sarajevskom žičarom.

Brojni partneri i prijatelji sajma potrudili su se da obraduju sve posjetitelje svojim pomno smišljenim programom i diskontnim cijenama svojih usluga i proizvoda namijenjenih cijeloj porodici.
Generalni slogan 5. Dječijeg sajma j#Djecidjetinjstvo, koji su prepoznali brojni roditelji, ustanove koje rade sa djecom, organizacije, vladine i nevladine institucije ove godine promoviraju dvije mame i sve popularnije influenserice Aida Cijetić i Lejla Hodović sa svojim mališanima Vanjom, Arijanom, Lanom i Makom. Pozivaju vas da im se pridružite i da budete dio ove lijepe priče za pravilan rast i razvoj svakog djeteta.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...