Danas svečano otvorenje međunarodnog graničnog prijelaza u Cazinu

cazin.net
Danas, 1. augusta, je svečano otvorenje međunarodnog graničnog prijelaza u Cazinu, u naselju Hadžin Potok.

Granicu u Hadžinom Potoku moći će preći sve osobe koje imaju ispunjene uvjete, bez obzira kojeg su državljanstva. Za nekoliko hiljada Cazinjana, Bužimljana ili Kladuščana koji rade u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji ili Njemačkoj, ovo je odlična vijest.

– Pristupni put, infrastruktura i objekat za rad službenika zahtjevaju dodatni angažman, renoviranje i izgradnju. Najvažnije je da konačno krenu prelasci i olakšamo ljudima, smanjimo dosadašnje gužve i zastoje, a također nastavićemo raditi i na tome da nadležne institucije izgrade funkcionalne prilaze i granične prelaze dostojne ovoga vremena i posla, ističe Senad Šepić, poslanik u PSBiH.

Podsjećamo, na sjednici Mješovite komisije za praćenje provođenja ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima donesene su odluke o privremenom međunarodnom saobraćaju putnika preko stalnih graničnih prijelaza za pogranični saobraćaj.

Odlukama se odobrava privremeni međunarodni saobraćaj putnika preko stalnih graničnih prijelaza za pogranični saobraćaj Duži – Imotica, od 12. jula, Orahov Do – Slano, od 14. jula i Hadžin Potok – Bogovolja, od 1. augusta u trajanju od tri mjeseca.

Hadžin Potok je naselje koje teritorijalno pripada Cazinu, ali je od centra grada udaljeno više od 25 kilometara. Bliže ovom mjestu je, naprimjer, grad Slunj u Hrvatskoj koji je udaljen otprilike 18 kilometara. Iz Hadžinog Potoka do tzv. Ličke magistrale, odnosno magistralne ceste Karlovac – Plitvice, svega je 16 kilometara. Na taj način ste veoma brzo spojeni na putni pravac koji vodi gdje god poželite, prema Dalmaciji, Zagrebu ili Sloveniji.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...