Danas u “Dnevnom avazu” čitajte: Komšić prijavio, Incko “mjerka”

Avaz.ba

U današnjem izdanju „Dnevnog avaza“ čitajte: Komšić podnio prijavu Dodikovih izjava!

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, donosi detalje zbog kakvih izjava je Željko Komšić podnio prijavu protiv Milorada Dodika.

Donosimo i zbog čega se digla bura nakon sastanka ambasadora Nelsona sa sudijama u Američkoj ambasadi.

Pogledajte i reakciju Edina Batlaka, predsjednika UO Udruženja logoraša Mostar, na aktivnosti Murata Tahirovića. Batlak tvrdi da je Tahirović obrnuo stotine hiljada maraka preko leđa logoraša.

U rubrici „Pogledi“ donosimo detalje unutarstranačkog konflikta u Tuzlanskom SDP-u između Bijedića i Imamovića.

Pogledajte i kada počinje suđenje Goranu Salihoviću, bivšem glavnom državnom tužiocu i zbog čega mu se sudi.

U rubrici „Globus“ donosimo sjajnu priču pod nazivom „Svijet u strahu od rata“. Saznajte kakva je trenutna situaciju na Bliskom istoku te kakvi su odnosi Vašingtona i Teherana.

Saznajte koliku štetu su izazvale poplave koje su našu zemlju zadesile u prethodnih nekoliko dana. Pogledajte kakvo vrijeme najavljuju meteorolozi za naredne dane, i da li se očekuju novi problemi.

Pročitajte i sa kakvim se problemima susreće Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Saznajte i koliko su beba primili u protekloj godini koje su roditelji ostavili.

Pogledajte i kakve prinove su se dogodile kod Elde Mujčin, Gradačanka koja je 30. aprila pobjegla sa vlastite svadbe.

Na „Crnoj hronici“ donosimo detalje suđenja Miletu Rosiću iz Bijeljine koji je optužen za ubistvo Siniše Glamočanina i promet oružja i eksplozivnih sredstava. Glamočanin je tada pogođen sa osam hitaca.

Donosimo i detalje nezapamćene drame koja se odigrala ispred Osnovnog suda u Vlasenici. Mladen Deurić, sudski policajac se igrao sa pištoljem i slučajno ubio svjedoka. Pogledajte i reakciju Suda i Tužilaštva na ovaj slučaj.

Pročitajte i nesretnu priču iz Banja Luke gdje se starica Hajrija Hajrić ugušila dimom.

U rubrici „Sport“ pročitajte detalje o dokumentu prema kojem je Željezničar, navodno, nudio nekadašnjem strategu Slavku Petroviću da nakndadno potpiše reprogram duga. Pogledajte i reakciju Nihada Selimovića na cjelokupnu situaciju.

Pogledajte i detaljan izvještaj sa finalne utakmice Kupa BiH na kojoj je FK Sarajevo osvojilo svoj prvi trofej u sezoni pobjedivši Široki Brijeg ukupnim rezultatom 3-1. Sarajevo, iako je izgubilo sa minimalnih 1-0 osvojilo trofej zahvaljujući pobjedi na Koševu rezultatom 3-0.

Pročitajte i intervju sa mladim reprezentaticom BiH Besimom Šerbečićem, članom slavnog Rozenborga.

Također, saznajte ko će biti novi trener minhenskog Bajerna naradne sezone.

(Autor: Avaz)