Danas u “Dnevnom avazu” čitajte – Vojska izlazi na granice

Avaz.ba

U današnjem izdanju najtiražnijeg lista donosimo ispovijest profesorice Berine Fatić iz Vareša, čije su golišave fotografije izazvale buru u ovom gradu. Ko stoji iza svega i kako je došlo do curenja fotografija, za „Avaz“ govori glavna akterka.  

Pročitajte i detalje optužnice protiv bivšeg bokserskog šampiona Adnan Ćatića, koji je uhapšen u Njemačkoj.

Iako je Vlada FBiH izdvojila novac za put prema Štrbačkom buku, prelijepom parku prirode kod Bihaća, on još nije izgrađen. Pročitajte zašto i ko je glavni krivac.

Donosimo i zanimljive podatke iz Općine Dobretići. Iako je jedna od najmanjih i najsiromašnijih općina, prosječna plaća je skoro iste visine kao u Sarajevu.

Tu je i redovna kolumna Bakira Hadžiomerovića pod naslovom „Sajam taštine“.

Jučer je otvoren i Sajam privrede u Mostaru, kojem su prisustvovali i brojni političari iz BiH i regije. Donosimo najzanimljivije detalje.

Migrantska kriza u BiH tek treba da doživi kulminaciju, a Vijeće ministara već je zatražilo dozvolu za slanje Oružanih snaga na granice. Čak se spominje hermetičko zatvaranje granice i postavljanje žice. Pročitajte detalje.

Na stranicama Globusa donosimo sve o špijunskoj aferi koja je izbila između Slovenije i Hrvatske, kao i najnovija dešavanja u Libiji.

U rubrici Teme čitajte zašto mljekari prijete protestima te sve o današnjim posebnim sjednicama Parlamenta FBiH. Šta od vlasti traže poslodavci, a šta sindikati.

Naš reporter bio je u Beogradu, gdje je nastavljeno suđenje za zločin u Kravicama. Pročitajte šta su poručili preživjeli, kao i detalje iz sudnice.

Donosimo i priču sa Medicinskog fakulteta u Sarajevu, čija dekanesa ne poštuje ni sudske odluke, a pitanje je hoće li, nakon profesora, i studenti otići?

Na stranicama Crne hronike čitajte o tome kako je rasvijetljena smrt starice u Sarajevu. Radi se o ubistvu, a ubica je na stolu ostavio 2.500 KM.

Pročitajte detalje akcije „City“, kojom je Tužilaštvo KS rasturilo grupu koja je podvodila žene.

Na strani Života pročitajte priču o dječaku Mehi Betonu. Nakon dugog liječenja opekotina, vratio se u školu.

U rubrici Show-biz donosimo priču o Nadine Mičić, sarajevskoj glumici, koja rame uz rame glumi sa najvećim holivudskim zvijezdama. Trenutno se nalazi u Rovinju, gdje se snimaju scene za film „The Hitman's wife's bodygard“.

Na stranama Sporta čitajte zašto bi Sloboda i Čelik mogli ostati bez licenci, reakcije na sve više nemilih scena na tribinama, ko je kriv, a ko odgovoran.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka zakazao je sastanak s čelnicima KK Bosna. Šta će im reći?

Benjamin Burić, golman rukometne reprezentacije, BiH govori za „Avaz“ pred kvalifikacionu utakmicu s Finskom.

Saznajte i kako su rukometni navijači u Trebinju pokazali humanost.

U najtiražnijem dnevnom listu u BiH danas pronađite i naš prilog „Porodica i zdravlje“.

(Autor: Avaz)