Današnjim protestima građana ispred kampa Miral u Velikoj Kladušui prisustvovao je i premijer Unsko-sanskog Kantona Mustafa Ružnić.

Ovo su bili do sad najmasovniji protesti otkako se počelo svakodnevno okupljati ispred samog kampa kako bi se iskazao nedvosmislen stav da građani žele da se kamp izmjesti sa ovog područja.

Podsjećamo da su se isti ovakvi protesti odvijali i ispred kampa BIRA u Bihaću kako bi se spriječio povratak izmještenih migranata.

Međutim, sigurno je da preostali kampovi nemaju smještajne kapacitete za prijem novih migranata niti se radilo na proširenju kapaciteta, tako da ti migrant stalno kruže na relaciji Lipa – Bihać, a sve vise se mogu vidjeti u noćnim satima kako u kolonama idu prema pograničnim zonama u namjeri da pređu granicu.

Mogli smo vidjeti da se i na području Hercegovačko-neretvanskog kantona danas pojavila veća grupa migranata koja se na pojavu policijskih službenika razbježala u obližnjoj šumi i da policijske snage cijeli dan tragaju za njima.

Izvor: Cazin.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.