Dani Olmo sljedećih će dana postati novi igrač vodeće momčadi Bundeslige RB Leipziga. Španjolskog nogometaša Dinama proteklih se dana seljakalo svugdje, Milan zbog prečestih trenerskih i vlasničkih promjena nije bio njegov izbor, dok mu je poziv Leipziga ‘kliknuo’ na prvu. Dani vjeruje kako će se i on sam puno bolje snaći u njemačkom nogometu, pa je su pregovori između klubova riješeni u rekordnom roku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Srijeda je u rovinjskom hotelu Lone bila prilično mirna, a Dani je u večernjim satima kartao remi s Marinom Leovcem i glasnogovornikom Alenom Lesičkim. U jednom trenutku stigao mu je toliko očekivan poziv, no Olmo se na njega nije javljao. Svi su za stolom bili zapanjeni njegovim ponašanjem, ipak je tu trebao riješiti transfer karijere, no Španjolac je mirno poručio…

– Sada kartamo, a kada završim, onda ću se javiti na mobitel – rekao je Olmo, dok ga je ovaj dvojac ipak gledao u čudu.

ZA KOLIKO IDE DANI?

Detalji Olmova transfera: Hoće li biti Dinamov najbolji posao?

Kartanje se nastavilo, kao i telefonski pozivi. Dani Olmo u jednom je trenutku ipak ustao sa stola, javio na mobitel, pa Leovcu i Lesičkom samo kratko rekao:

– Dečki, moram do trenera.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Jasno, sve je prilično brzo bilo gotovo, Dani je saznao kako će mu jutarnji doručak biti posljednji obrok s dosadašnjim suigračima. Ponajbolji igrač Di nama iste je večeri popričao s Nenadom Bjelicom, primio nekoliko savjeta od ‘modrog’ trenera, pa otišao do kapetana momčadi Arijana Ademija, te ga zamolio da u zajedničku WhatsApp grupu igrača pošalje poruku da svi dođu ujutro u 8.15 na doručak koji inače nije obavezan. I otišao je u sobu gdje je prije spavanja sve ispričao cimeru Ameru Gojaku.

BJELICA O DANIJU OLMU:

‘Htio je nešto reći igračima, ali nije uspio. Jako mu je teško…’

Naravno, svi se u zakazano vrijeme pojavili na doručku, a onda se oglasio i sam Olmo. Oprostio se ponaosob sa svim suigračima, svim zaposlenicima Dinama koji su u Rovinju, sve je bilo vrlo emotivno, a Dani ni sam nije imao snage za dulji govor. Zanimljivo, Olmo nije želio da se sve snima, i njemu se bilo teško oprostiti od suigrača.

– Dečki, moram vam nešto reći… – krenuo je Dani Olmo, uzeo zraka, pa počeo tražiti riječi.

– U ove zadnje dvije godine napravili smo čudo – pričao je Olmo i počeo plakati.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Do njega su odmah došli Arijan Ademi, Emir Dilaver i Komnen Andrić, zagrlili ga, a onda su im prišli i svi drugi igrači. Bilo je tu dosta suza, rastanak je bio emotivan, na kraju su se svi zajedno i slikali za uspomenu. Naravno, svi su mu igrači poželjeli puno sreće u nastavku karijere, a Dani se automobilom, u pratnji člana Uprave Krešimira Antolića, zaputio prema Zagrebu. Zbog cijelog oproštaja je i jutarnji trening Dinama kasnio pola sata, umjesto najavljenih 10.30 počeo je u 11 sati.

KLUB AUSTRIJSKOG HRVATA

Dani je stariji od RB Leipziga, za mjesto se bori i s Wernerom

Više saznajte na izvornom linku: iz Rovinja: Hrvoje Tironi – Dani Olmo otišao iz Dinama u RB Leipzig, detalji: Kartajući saznao za transfer, a Ademi sve okupio za oproštaj / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.