Pjesma “Danka” Tome Zdravkovića zaživjela je u novom ruhu u spotu Jelene Milušić i harmonikašice Merime Ključo.
Pjesma je objavljena u sklopu albuma “Lume”, koji sadrži 10 obrada pjesama iz različitih krajeva svijeta i pet autorskih brojeva inspiriranih rumunskom, hrvatskom, kosovskom i sefardskom tradicijom.

Spot za pjesmu “Danka” je snimljen u mostarskoj Gradskoj banji izgrađenoj 1914. godine za vrijeme austrougarske vladavine, javnom kupalištu nekada poznatom kao najmodernijem na Balkanu.

Produkciju i video obradu spota radila je Merima Ključo, dok je za kamerom bio Miki Olabarri Powell.

Album je snimljen u mostarskom studiju Pavarotti, u augustu 2018. godine. Audio zapis, mix i mastering potpisuje Saša Karabatak, dok je producentica izdanja Merima Ključo.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.