Čim su pripadnici policije dobili informaciju da se pjevač Darko Lazić probudio iz kome, posjetili su KBC Zemun kako bi uzeli izjavu o saobraćajnoj nezgodi koja se desila 23.oktobra na ulazu u Brestač, kod Pećinaca.

Saobraćajni policajac je najprije otišao na odjeljenje intenzivne njege gdje su ga ljekari odveli do sobe u kojoj je smješten pjevač, ali su mu dozvolili da samo dva minuta ostane, zbog specifičnog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi. Nakon toga razgovarali su i sa Darkovim ocem Milanom.

– Saobraćajni policajac je bio po službenoj dužnosti, ali i on sam je znao da je Darko još uvijek životno ugrožen bez obzira što je probuđen iz vještačke kome i što može da priča te nije želio da ga detaljno ispituje. To će ostaviti za kasnije, kada pjevač bude napustio odjeljenje šoka. Darko trpi jake bolove zbog čega je pod jakim analgeticima, ali je saobraćajni policajac samo radio svoj posao.

Jedino pitanje koje je postavio Darku bilo je da li se sjeća nesreće, ali odgovor koji je dobio nije zadovoljio ni pripadnika unutrašnjih poslova ali ni ljekara koji je prisustvovao ovom saslušanju- ispričao je izvor iz ove bolnice i dodao da je Darko rekao kako se nesreće sjeća samo kroz maglu te da mu nije jasno kako se sve dogodilo.

– Rekao je da se ne sjeća detalja, ali da je svjestan da se u bolnici nalazi zbog nezgode koju je preživio. Nije poznato da li se nesreće sjeća iz ličnog iskustva ili je za nju čuo od ljekara i članova porodice. To će morati da objasni kad izađe iz životne opasnosti, budući da je ovoga puta posjeta policajca bila ograničena na dva minuta- kaže naš izvor.

Nezvanično saznajemo da je pjevač, čim su ga probudili iz vještačke kome pitao:” Gdje se nalazim i šta mi se desilo?”, ali nije poznato da li mu se sjećanje kasnije vratilo ili su mu lekari, pod sedativima saopštili da je izbjegao smrt za dlaku.

Kako smo saznali, Darka Lazića će zbog izazivanja opšte bezbijednosti u saobraćaju, vožnje u alkoholisanom stanju, bez pojasa, dozvole, nasilničke vožnje… sačekati ogromna novčana kazna, ali i zatvorska.

– Ukoliko dođe do saobraćajne nezgode u kojoj je povrijeđen samo vozač koji je upravljao svojim vozilom, onda je u pitanju prekršaj za koji može biti zaprijećena zatvorska kazna, te novčana… ali ukoliko je osoba koja je doživjela udes upravljala tuđim automobilom i tom prilikom pričinila veliku materijalnu štetu na tuđem automobilu ili stvarima, tu onda ima elemenata krivičnog djela- rekao je za “Alo!” direktor Komiteta za bezbijednost u saobraćaju, Damir Okanović, te dodao da, u konkretnom slučaju, budući da Lazić nema vozačku dozvolu već pet godina, ista mu ne može biti oduzeta.

– Licu koje nema dozvolu ne možete izreći mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom. Možete ga kazniti novčano i izreći mu zatvorsku kaznu- kaže Okanović.

Podsjetimo, prema izmjenama Zakona o bezbijednosti saobraćaja, koje su usvojene marta ove godine, određene su strože kazne za nasilničku vožnju, pa je tako za preticanje kolone preko pune linije, dva ili više prolazaka kroz crveno svjetlo za manje od 10 minuta, vožnja sa više od dva promila alkohola u krvi – predviđen obavezan zatvor od 30 do 60 dana ili kazna rada u javnom interesu od 240 do 360 sati, kao i 14 do 16 kaznenih poena i devet mjeseci zabrane upravljanja vozilom.