Darko Lazić i njegova vjerenica Marina Gagić donijeli su odluku da zamrznu matične ćelije iz pupčane vrpce svoga novorođenog sina Alekseja.

S obzirom na to da u Srbiji ne postoji ni javna ni privatna banka za čuvanje matičnih ćelija iz pupčanika, Darko je, kako Kurir saznaje, odlučio da banka matičnih ćelija njegovog sina bude u Švajcarskoj. On je za ovaj proces iskeširao 10.000 eura.

– Otkako je saznao da mu je još uvijek nezvanična supruga ostala u drugom stanju, a to je bilo mjesec dana nakon što je Darko doživio tešku saobraćajnu nesreću, pjevač je pored svog zdravstvenog stanja vodio računa i o budućnosti svog sina. Borio se da stane na noge, a pored problema koje je imao zbog teške saobraćajne nesreće koju je proživio, najvažnije mu je bilo da obezbjedi univerzalni potencijalni lijek za dijete – priča izvor.

On kaže da je preko prijatelja stupio u kontakt s bolnicom koja je jedna od najboljih u Švajcarskoj za čuvanje matičnih ćelija.

– Darko je već prošao kroz taj proces kada mu se rodila kćerka Lorena, ali se i pored toga, on se do detalja raspitao o liječenju koja važi za terapiju budućnosti. Marina i Darko sjajno funkcionišu i odmah su se odlučili za jednu od najboljih bolnica u Cirihu. Nekoliko mjeseci pred porođaj su potpisali ugovor sa tom bankom, a nakon porođaja je taj proces i završen, pa su oboje mirni i spokojni i uživaju sa nasljednikom – završava izvor.

 

Foto: Nemanja Jovanović

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba