Stanje Darka Lazića koji se od teške saobraćajne nesreće koja se dogodila 23. oktobra nalazi u KBC Zemun, iz dana u dan sve je bolje. Pjevača su ljekari juče probudili iz vještačke kome, a njegovo zdravstveno stanje danonoćno prate.

Darko će se u bolnici zadržati duže vrijeme s obzirom na to da su prognoze i dalje neizvijesne i da ga čeka još nekoliko operacija, pritom i ugradnja vještačkog kuka, te je jasno da će proces oporavka biti dug i težak. Ono što je poznato jeste da Darko pet godina nije imao vozačku dozvolu, jer mu je ista zbog prekršaja oduzeta 2013. godine, a kako stoje stvari nema ni zdravstvenu knjižicu.

Jedino što pjevač ima od dokumenata jeste njegov pasoš.

– Darku je prije nekoliko godina oduzeta vozačka dozvola zbog ugrožavanja bezbijednosti u saobraćaju, lična karta mu je istekla,a novu nije vadio… Zdravstveno osiguranje nije uplaćivao. Kad god je bio bolestan, išao je kod privatnih ljekara. Mlad, u punoj snazi, nije ni sanjao da će završiti u bolnici – rekao je izvor.

Darkovo liječenje već sada navodno košta nekoliko desetina hiljada eura, a pošto ga čeka dug oporavak i još dosta operacija, ta cifra će biti znatno veća. Darkove kolege poručuju porodici kako nemaju razloga za brigu, jer će oni snositi troškove lečenja.

– Ako bude trebalo da se pomogne da se plati njegovo liječenje, tu sam. Za sve kolege, a kamoli za njega! Šta god bude bilo potrebno i kako god budem mogla da pomognem, naravno da hoću. On je duša od čovjeka – izjavila je Milica Pavlović.

– Mnogo mi je žao mladog Darka i sve što treba za njega – tu sam! Ako treba da se plaća njegovo liječenje učestvovaću, naravno, i daću novac. Vjerujem da će Darku pomoći Sveta Petka, jer mu se nesreća dogodila uoči praznika i ona i Bog će ga spasiti – izjavio je Džej Ramadanovski.

– O parama uopšte niko ne treba da misli, najbitnije je da Darko bude dobro, a mi kolege ćemo se lako organizovati da mu platimo liječenje ako bude potrebno – istakao je Milan Topalović Topalko.

– Platiće on to, znam ja. Svi bismo se uključili da mu pomognemo, ali ja sam sigurna da će se on oporaviti i da će riješiti sve. Svaki dan mu je sve bolje i bolje, stalno se raspitujem. Znam da će se izvući, jak je on. Vjerujem u njega. On je dobra duša, izguraće sve ovo i nadam se da će se naučiti pameti. Ovo treba da mu bude životna škola – poručila je Dara Bubamara.

S druge strane, Goca Božinovska danima plače zbog Darka i poručuje da bi Aca Lukas, Aco Pejovi, Radiša Trajković Đani i ona život dali za Lazića.