Gubiš 1-0, a protivnički trener odluči te malo provocirati i oduzeti koju sekundu vremena tako da stane između tebe i lopte. David Abraham je u takvoj situaciji samo prošao kroz trenera Freiburga Streicha i za to dobio direktni crveni karton, ali i sedam tjedana bez prava nastupa u dresu frankfurtskog Eintrachta.

Foto: Patrick Seeger/DPA/PIXSELL

Odluka je to nogometnog Saveza Njemačke zbog koje će propustiti sljedećih šest kola Bundeslige. Podsjetimo, Abraham je trčao po loptu te namjerno zakačio tijelom protivničkog trenera te ga oborio na pod nakon čega su obje klupe krenule u međusobni obračun te razgovor sa sucem. Sudac Felix Brych dao je izravan crveni karton Abrahamu koji se nakon utakmice oglasio službenom izjavom na stranicama kluba. 

Foto: Patrick Seeger/DPA/PIXSELL

– Želim se ispričati na sve načine Christianu Streichu. U posljednjoj minuti sam htio što prije vratiti loptu u igru i trebao sam ga izbjeći. Sretan sam što smo nakon utakmice razgovarali i da je sve među nama u redu – objavio je Eintracht na službenom Twitter profilu s potpisom i fotografijom Davida Abrahama.

Foto: Patrick Seeger/DPA/PIXSELL

Isprika nije omekšala njemački savez koji je Abrahama poslao na skoro dvomjesečno hlađenje.

Izvor: Fabijan Hrnčić / 24sata.hr