Baš kao što smo jučer najavili, David Čolina sletio je danas u ranim popodnevnim satima u splitsku zračnu luku i produžio na liječnički pregled, a ukoliko sve bude u redu sutra bi trebao potpisati ugovor s Hajdukom. Na svoj 19. rođendan! 

Čolina dolazi kao zamjena za Domagoja Bradarića, koji bi sutra trebao potpisati ugovor s francuskim Lilleom. Oba transfera su trenutno u završnoj fazi, odnosno potpisan je Tzv. ”transfer agreement”, i sada slijede liječnički pregledi i potpisi ugovora.

Još jučer smo pisali kako bi Hajduk za Bradarića trebao inkasirati 7 milijuna eura, uz dodatnih 1.5 milijun eura bonusa i 10% budućeg transfera, dok bi za Čolinu Monacu platili 850.000 eura u nekoliko godišnjih rata te dodatnih 25% od idućeg transfera, s tim da u ugovoru postoji i ”rebuy klauzula” koja omogućava Monaco pravo otkupa Čoline od Hajduka pod istim uvjetima koje Hajduk postigne na tržištu. 

Treba dodati kako bi se Čolina odrekao dijela svojih primanja u Monacu kako bi prešao u Hajduk, koji vidi kao novu priliku za dokazivanje i transfer u inozemstvo. Ako su Splićani uspjeli prodati Antu Palaversu i Domagoja Bradarića u Lige petice za ozbiljan novac, zašto ne bi i njega. Potencijala ima, mladi je reprezentativac koji sutra slavi 19. rođendan. Ako pregledi prođu u redu i potpiše, moglo bi to biti i dvostruko slavlje.

Izvor: Tomislav Gabelić / 24sata.hr