David Rudisha (30), dvostruki olimpijski pobjednik, ali i svjetski rekorder na 800 metara, u subotu je doživio prometnu nesreću u Keniji. Atletska ikona sa svojim se SUV-om (nakon što mu je pukla guma) u Nairobiju zabio u autobus, a srećom sve je prošlo bez težih ozljeda.

– Dobro se osjećam, hvala svima na potpori – poručio je David Rudisha putem Twittera.

Thanking the Almighty God for the gift of life.Saturday night around 1030Hrs I survived a tragic road accident at Keroka on my way home to Kilgoris after a head on collision with a bus plying Kisii Nairobi Route. I am fine with no injuries! Thank you 🙏🏻 for your prayers. pic.twitter.com/RZdwemLwXG

— David Rudisha (@rudishadavid) August 26, 2019

David Rudisha je u karijeri osvajao zlatne medalje na 800 metara na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu i 2016. godine u Rio de Janeiru, a dvaput (2011. i 2015.) je osvajao Svjetsko prvenstvo.

Kenijski atletičar u posljednje je vrijeme imao probleme s leđima i koljenom, pa je posljednji nastup upisao na Dijamantnoj ligi u svibnju 2017. godine.

Ipak, Rudisha se polako počeo pripremati za Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine gdje će pokušati obraniti dvostruku zlatnu medalju u “njegovoj disciplini”, na 800 metara.Izvor: Hrvoje Tironi / 24sata.hr