Marin Čilić morao je otkazati nastup za Hrvatsku Davis Cup reprezentaciju zbog ozljede koljena, a na njegovo mjesto uz Bornu Ćorića trebao je uskočiti prekaljeni Ivo Karlović. No, kako sada stvari stoje, Dr. Ivo se reprezentaciji u Madridu neće priključiti iako je htio.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Razlozi su isključivo financijske prirode, pišu Sportske novosti. Karlović je i u 40. godini života htio igrati, stavio se reprezentaciji na raspolaganje, no uz neke uvjete koje teniski savez u konačnici nije htio ispuniti. Izgleda da ćemo naslov braniti bez ‘Diva sa Šalate’.

Karlović se prijavio na Challenger u Houstonu idući tjedan preko kojeg će pokušati ostvariti plasman u Top 100 i time osigurati direktan ulaz na Australian Open u siječnju. 

Slijedom događaja, Karlović fizički ne bi mogao igrati u Madridu osim u slučaju ranog ispadanja. Ili eventualnog otkaza nastupa u Houstonu, međutim onda bi izgubio priliku za direktan plasman na Australian Open.

Sreća po izbornika Željka Krajana je što je barem Borna Ćorić siguran. Drugi kandidat morat će se birati između Nine Serdarušića i Borne Goje.

Cjelokupna situacija dovela je do organizirane zajedničke večere čelnika HTS-a, igrača i izbornika Željka Krajana nakon koje se pojavila priča da je Krajanovo izborničko mjesto pod upitnikom.

Pitanje je sada jedino hoće li Krajan sam dati ostavku ili će biti smijenjen što bi dovelo do situacije u kojoj bi Davis Cup reprezentaciju vodio netko od tenisača. Kao što je Ivan Ljubičić to napravio 2006. u Beču protiv Austrije.

HTS je za ponedjeljak najavio izvanrednu press konferenciju nakon koje će se znati više. Podne u Westinu trebalo bi razriješiti većinu nedoumica.

– Da, dolazim na pressicu u ponedjeljak u Zagrebu – rekao je Krajan.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Boris Trifunović / 24sata.hr