Davor Dragičević: Davidu je kucalo srce kada su ga položili u Crkvenu

klix.ba

Građani Banje Luke već 200 dana svaku večer se okupljaju na Trgu Krajine tražeći istinu i pravdu za slučaj ubistva Davida Dragičevića. Njegov otac Davor citirao je izjavu jednog svjedoka da postoji velika vjerovatnoća da je Davidovo srce kucalo kada su ga položili u potok Crkvena.

“Evo, sine, ko je ostao u kući, ja i tvoja Luna. Radi koga sam bio u ratu, dizao kredit da pravim kuću? Sada mi je bez mog djeteta dovoljno i ovo ovdje. Čekam 198 dana i dočekam, savjest proradila. Šta si imao u džepovima? Jel’ skočilo dijete u Crkvenu? Jel’ čovjek rekao 25. da je dijete ubijeno na najbrutalniji način? Da je velika vjerovatnoća da mu je srce kucalo kada su ga položili”, kazao je Davor.

Već 18 dana on i nekoliko aktivista provode noći u šatoru na Trgu Krajine, bez sna, dok nadležni spavaju.

“Kažete ima Davor podršku muslimana i Hrvata. Davor ima podršku ljudi, ubice su ubice i zločinci. Sljedeći put neću zvati da me vežu, ni hitnu da mi daje nešto za smirenje, već kad mi dođe, nema vas nikog. J*** mi se šta će ko misliti o meni i mom djetetu, ubice više neće hodati. Dosta je. Ima da popalim sve. Ja ne moram jesti, spavati ni živjeti, ali ovaj narod i djeca oko mene moraju”, rekao je Davor.

Kazao je kako samo traži pravdu za svoje dijete, ali zna da je neće dobiti. Poručio je kako ga niko neće razuvjeriti u njegovim namjerama koje nikome neće govoriti, već će ih samo realizovati kada za to dođe vrijeme.

“Bio sam kod Koštrećeva, rekao je riješit će se to pa bar za 30 godina, a meni 50. Doći će momenat kada ćemo krenuti na njih, poslije toga nema odustajanja. Znam ja šta trebam uraditi za svoje dijete, a oni neka razmišljaju o svemu, o grobovima svojih predaka, djeci i čitavoj familiji”, zaključio je Davor.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...