Građani Banjaluke 212. put su se okupili na Trgu Krajine kako bi tražili istinu i pravdu u slučaju ubistva mladića Davida Dragičevića.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida obratio se građanima i poručio da ovaj sistem i ova država neće donijeti pravdu i istinu.

“Svako neka kaže istinu koliko god bolna bila. Stajanjem ovdje paljenjem svijeća okupljanjem dajemo podršku jedni drugima i hvala vam. Živjeći i stojeći i radeći i hraneći djecu ovdje dok šetaju i dišu isti vazduh, nema tu života ni napretka”, rekao je Davor.

On je kazao da jedino može zaštiti svoje masakrirano dijete i ljude oko sebe ako napravi svoju državu i svoje institucije.

“Ali ne trebamo ih praviti, ovo je naše. I zauzećemo ih na miran i dostojanstven način. Nikad nije ni jedna država na svijetu priznala likvidaciju djeteta od 21 godinu. Ali ova će morati, ali ne u postojećim institucijama. To nam je izbor da napravimo sebi bolje sutra.”, rekao je Davor.

“Druga opcija, sasvim izvjesna je da se spakujemo i krenemo odavde put Gradiške, kao Kurdi, Sirijci, kao izbjeglice iz vlastite grude, zemlje. Nadam se da će, ako do toga dođe primiti i sanduk Davida Dragičevića,” rekao je Davor.

“Koliko hoćete da stojim, do kraja života? E pa hoću!”