NITKO se više i ne sjeća kad je posljednji put fiktivni predsjednik HNS-a dao nekakav intervju i svojim velebnim idejama počastio javnost. Eto, nakon nekoliko godina šutnje dogodilo se i to.

Čovjek koji misli da je šef hrvatskog nogometa razgovarao je s novinarima Novog lista, a glavna tema razgovora bila je pandemija koronavirusa koja je zaustavila sport na cijelom svijetu.

“Dogodilo se nešto nikad viđeno u povijesti sporta. Moramo biti zabrinuti za zdravlje sportaša, navijača i svih ostalih konzumenata u nogometu, ali i sportu općenito. Ovo je izvanredna situacija koju nitko nije mogao predvidjeti, ali s njom se moramo nositi. Pristupili smo ovom problemu maksimalno odgovorno, a nije jednostavno. Ovo je katastrofa za sport i privredu, ali ljudski životi svima nam moraju biti na prvom mjestu.”

HNS je donio odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj do 31. ožujka:

“Imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Hrvatskoj, odnosno povećanje broja osoba zaraženih koronavirusom, Izvršni odbor HNS-a donio je razumnu odluku. Na žalost, došlo je vrijeme da moramo gledati što jedemo i pijemo, kako i s kim se družimo. Korona ne bira, napada sve, može se pokupiti i na kopački. Prekidi ili odgode natjecanja uvijek su najnepopularnije mjere, ali nije bilo drugih mogućnosti. Uostalom, nismo jedini, svi su nacionalni savezi u Hrvatskoj postupili isto, a primjer nogometa na europskoj su razini dijelili su i svi ostali sportovi. I ne samo na europskoj razini, evo odgođen je početak Formule 1, ne igra se NBA liga, otkazana je čuvena biciklistička utrka Giro d’Italia…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker je jedan od članova Izvršnog odbora UEFA-e pa je rekao nešto i o mogućnosti otkazivanja Europskog prvenstva, koje bi se trebalo održati od sredine lipnja do sredine srpnja ove godine:

“Bojim se da se Europsko prvenstvo neće igrati ove godine. To će, uostalom, biti i moj stav tijekom videokonferencije ovoga utorka na kojem će UEFA, predvođena predsjednikom Aleksanderom Čeferinom i članovima Izvršnog odbora, a uz sudjelovanje predstavnika 55 članica, donositi konačnu odluku o pitanju održavanja EURO-a 2020.

Trebamo imati u vidu da se ovako nešto dogodilo prvi put. Eh, sad, kako do kraja odraditi nacionalna prvenstva i natjecanja pod ingerencijom UEFA-e… Ima dosta mogućnosti, moguće je, recimo, nokaut fazu svesti na jednu, umjesto na dvije utakmice, mi u UEFA-i u svakom slučaju već imamo razrađene A, B i C opcije, ali bilo bi neozbiljno od mene bilo što otkrivati prije no što donesemo odluke na već spomenutoj video-konferenciji. Puno je špekulacija, ali pratit ćemo kako će se stvari razvijati i donositi prave odluke prema onome što za većinu bude najpovoljnije. U svakom slučaju, bit ćemo pametniji poslije utorka, ljudski životi su najvažniji”, zaključio je Šuker.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Davor Šuker: Glasat ću da se Euro ne igra / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.