FRENKIE DE JONG pokazao je zašto je Barcelona veznjaka budućnosti, koji je to ne samo zbog svojih godina (22) nego i znanja, vještina i sposobnosti, označila nositeljem igre u idućih deset godina i prošle godine platila Ajaxu 75 milijuna eura.

Mladi nizozemski genijalac je u 9. minuti utakmice 23. kola La Lige kod Betisa, kojeg je Barcelona pobijedila 3:2, pri vodstvu suparnika 1:0 izveo genijalnu akciju.

Počeo ju je tako da je ispred kaznenog prostora svoje momčadi pokupio Lengletovo riskantno dodavanje, odbio napad dvaju suparnika kojih se otresao snagom, brzinom i driblingom u sprintu. 

Nakon što je tako osvojio dio terena do centra, vanjskom je odigrao za Messija na desnom krilu i otrčao dalje prema kaznenom prostoru Betisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velemajstor prepoznaje velemajstora, pa su se De Jong i Messi savršeno razumjeli. Prvi je našao prostor, a drugi mu je tamo poslao loptu krasnim proigravanjem preko obrane suparnika.  

De Jong sada već neposredno pred suparničkim golom, 80 metara udaljen od mjesta na kojem je počeo akciju, nju završava tako da prima loptu prsima i desnicom je zakucava u mrežu. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – De Jong u akciji godine: Uzeo loptu, trčao 80 metara i zabio golčinu / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.