Dečko je ostao sa mnom u najtežem periodu mog života, odnosno, kada mi je preminula rođena sestra u 21. godini.

Ja sam tada imala svega 16 godina, a on 19.

U svakom trenutku je mogao da ode i kaže da nije spreman da trpi mene takvu, depresivnu, uplakanu i zombiranu, međutim, nije.

Zahvaljujući njemu ja danas nisam na lijekovima i ne vučem se po psihijatrima i psiholozima, a sve to samo što me je slušao i pričao sa mnom. Čak je prešao veliki put samo da bi bio sa mnom na sahrani.

Od tada je prošlo 4 godine i ja mu to nikada neću zaboraviti. Neizmjerno ga volim i nikada mu ne bih učinila nešto nažao.

Čak i da raskinemo nekada u budućnosti apsolutno ne bih mogla jednu ružnu riječ za njega da kažem.

Zahvalna sam mu kao samom Bogu.

BONUS: NAJČITANIJE ISPOVIJESTI

“Sjedim ja danas na kafi u kafiću preko puta fakulteta i gledam jednu djevojku. Ona cijela nervozna hoda ispred fakulteta gore-dolje, pa sjedi, pa stoji, pa zapali, pa gleda na sat i ja pomislio “ajde sigurno je nervozna jer čeka rezultate bitnog ispita” ili nešto.

Nakon nekog vremena izlazi iz zgrade mladić, nešto popričaju, i počne ona da skače, grli ga, ljubi. Pretpostavljam da joj je momak bio na ispitu i da ga je čekala dok ne završi. Ljudi moji, pa ja u životu nisam vidio toliku ljubav između dvoje ljudi, međutim čim sam to pomislio, taj mladić se izmakao od te djevojke i klekavši na koljena ponudio joj prsten, zaprosio je.

Djevojka se uhvatila za glavu i bez čekanja, bez da je išta rekla, prišla mu je i spustila se na pločnik, a onda toliko jako rekla DA… da je cijeli grad odjeknuo. Možda seu rijetki slučajevi, ali još uvijek u ova teška vremena ima iskrene i zdrave ljubavi. Vjerujte scena je bila raj za oči, kao iz nekog filma, ali dobrog filma. Neka im je sa srećom i da se vole cijeli život.”

+++

“Momak mi je iz Amerike i slabo govori bosanski, ali uči polahko. 

Jednom dok smo bili vani, pitao me je šta znači rijec “sine” jer je čuo da majka njegove prijateljice često je tako zove, a i njega je jednom tako zovnula pa mu nije jasno.

I tako objasnim ja njemu da je to fraza koja otprilike znači isto kao “sweety” ali na balkanski način i dam mu par primjera čisto da bolje shvati. 

Jednom prilikom kad smo imali društveno okupljanje kod mene u stanu, hladno je rekao “Alma sine, can you pass me beer ” Jbg nije dobro shvatio”

Izvor: / novi.ba